11 Август 2024неделя22:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Поводи за срам

/ брой: 197

visibility 1280

Цветомир Глоговски

Пеевски бил казал, че в новата Конституция ще запишем, че сме член на ЕС и НАТО. Е, щом е казал, значи най-вероятно ще стане. Това има една единствена цел: членството в тези организации да НЕ подлежи на референдуми и всяко действие срещу тях да може да се обяви за противоконституционно!
Защо се прави?
Най-логичният отговор е: защото управляващите явно имат достатъчно информация и знаят, че АКО се подложи на референдум, "евроатлантиците" ще го загубят.
Не се подвеждайте да мислите, че тези хора не знаят какво иска или не иска народът. Знаят много добре и са много по-добре информирани за настроенията от който и да е от нас. Такова действие се прави превантивно за нещо... Какво е това нещо - явно ще разберем скоро, щом толкова бързат. Демокрация, та дрънка!
Аз обаче си направих труда да прегледам старата (Живковата) Конституция от 1971 година. "Варшавския договор" не е споменат никъде! СИВ не е споменат никъде! Единственото място, в което пък се споменава СССР, е член 3, алинея 1, която казва, че държавата е длъжна да "...развива и укрепва дружбата, сътрудничеството и взаимопомощта със СССР и другите социалистически и съюзнически страни." Толкова!
Чудя се, кога ли ме е било повече срам да кажа, че съм българин?
Когато по време на пресконференция Борисов (премиер) буквално издърпа ушите на Плевнелиев (президент).
Когато ни обявиха за най-корумпираната държава в ЕС и ни представиха визуално като "тоалетната на Европа".
Или ...когато Пеевски (един от символите на корупцията) се скара публично на Денков (премиер) и му диктива какво да говори и пише/подписва.
Когато управляващата Сглобка директно отказва дебатите по промените в Конституцията да се излъчват по националната телевизия с цел да се скрият от хората.
Когато въпросните промени имат 50 отрицателни становища от всички правни гилдии в държавата и нито едно положително, въпреки което ще се гласуват, а и по всяка вероятност - приемат.
Бесен съм!
На тези крадливи и слабоумни чуждопоклонници. Не защото са такива - това явно си им е в природата.
Бесен съм, защото почти през ден ми дават повод да ме е срам да кажа, че съм българин. Докарахте ме дотам, че да се надявам на Борисов и ГЕРБ да спрат бруталното изнасилване на държавата ни.

Фейсбук, със съкращения

"Боташ" отказва да променя договора с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 1472

/ брой: 151

ЕК е одобрила строежа на втори мост при Русе

автор:Дума

visibility 1492

/ брой: 151

За година 271 милионери повече

автор:Дума

visibility 1912

/ брой: 151

Браншът недоволен от промените в закона за туризма

автор:Дума

visibility 1261

/ брой: 151

Киев напредва в Курска област

автор:Дума

visibility 2194

/ брой: 151

10 нови огнища на чума в Гърция само за ден

автор:Дума

visibility 1446

/ брой: 151

Иран се колебае за удар срещу Израел

автор:Дума

visibility 1633

/ брой: 151

Накратко

автор:Дума

visibility 9536

/ брой: 151

АЕЦ-ът и глупците

автор:Нора Стоичкова

visibility 3999

/ брой: 151

Вън търговци на полове и розова загриженост!

visibility 1527

/ брой: 151

Психиатрия за политически лунатици

автор:Александър Симов

visibility 1827

/ брой: 151

Да откриеш островите Уллънг-до и Докдо

visibility 1638

/ брой: 151

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ