13 Юли 2024събота19:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 39

автор:Дума

visibility 322

Борел: Приключи ерата на западното доминиране
"Ерата на западното доминиране окончателно приключи с началото на руската операция в Украйна и конфликта в Ивицата Газа", написа в блога си първият дипромат на ЕС Жозеп Борел. "Европа е изправена пред мрачно бъдеще заради заплахите за нейната сигурност. Разбирайки това на теория, ние не винаги правим практически изводи“, пише той.

Байдън обърка Китай с Русия
В реч на годишната среща на Националната асоциация на губернаторите президентът на САЩ Джо Байдън направи поредната когнитивна грешка, съобщи Скай нюз Австралия. „Прекарах много време със Си Дзинпин. Той е този, с когото имам много разногласия. И когато бях вицепрезидент, ...моят президент ми каза, че би искал да се срещна със Си Дзинпин. Защото беше ясно, че той ще ръководи Русия“, каза Байдън.

Дания спира разследването за "Северен поток"
Датската полиция спира разследването за "Северен поток" и "Северен поток 2". Според полицията тръбопроводите са били обект на "извършен умишлен саботаж".

САЩ се доближават до стопиране на правителството
Американските законодатели не успяха да постигнат двупартийни споразумения по законопроекти за финансирането на федералното правителство, за да се избегне спирането на дейността му в началото на март. Това гласи писмо от лидера на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър. Според него това ще застраши икономиката и сигурността и ще „причини неописуема болка на американския народ".

10 134 бандити заловени в Еквадор
Полицията и армията на Еквадор задържаха над 10 134 души от 9 януари досега, съобщиха местните власти. Обвинени в тероризъм ще бъдат 268 души. Иззети са 3040 огнестрелни оръжия и 19 919 взривни устройства. Размириците започнаха, след като двама лидери на банди избягаха от затвор. Последваха взривове, палежи на коли, вземане на заложници. Президентът Даниел Нобоа заповяда на армията да неутрализира 22 престъпни групировки с десетки хиляди членове.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1164

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1081

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1258

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1122

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1261

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1260

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1154

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1165

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ