14 Юли 2024неделя01:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 17

автор:Дума

visibility 684

Унгария "не бърза" да пусне Швеция в НАТО
Унгария заяви, че гласуването за членството на Швеция в НАТО не е спешно, след като ратификацията в Турция остави единствено Будапеща да бави продължителния процес. В момента парламентът не е в сесия. Опозиционната Социалистическа партия настоява за извънредно заседание по въпроса.

Ютюб забрани канала на Никита Михалков
Ютюб блокира канала на руския кинорежисьор Никита Михалков "Бесогон ТВ". Обяснението е, че има "многобройни или сериозни нарушения на правилата на Ютюб относно дискриминационни изявления". Към момента на забраната около 1,6 млн. души са били абонирани за канала.

Лондон връща временно на Гана заграбени експонати
Обединеното кралство изпраща част от "бижутата от короната" на Гана обратно у дома на заем за три години, 150 години след като ги е отнело от двореца на краля на Асанте. Златна лула на мира е сред 32-та артикула.

Украинка стана "Мис Япония"
26-годишната Каролина Шиино от Нагоя, префектура Аичи, стана първата натурализирана японка, спечелила конкурса "Мис Япония" в Токио. "Трябваше да се сблъсквам с бариери, които често ми пречат да бъда приета като японка, така че съм изпълнена с благодарност да бъда призната в тази надпревара като такава", каза тя при приемане на короната. Вълна от недоволство заля социалните мрежи.

210 палестинци убити за денонощие
Най-малко 210 са убитите при израелските атаки палестинци в Газа в рамките на денонощие. Общият брой на жертвите надхвърля 25 700.

Корона на дърво приюти класна стая в Перу
Класна стая на височина 32 м или 141 стъпала се намира върху дърво в тропическите гори на Амазонка в Перу. Тя е захранвана със слънчева енергия и има високоскоростен сателитен интернет. Децата в Перу напускат училище на 11 години, за да работят в незаконния рудодобив. Освен като учебен център, класната стая може да се ползва и от туристи срещу $1450 на вечер.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ