14 Юли 2024неделя02:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 13

автор:Дума

visibility 570

"Шоколадова война" откри карнавала в Патра
С "шоколадова война" по традиция започна карнавалът в гръцкия град Патра. От балкона на кметството върху участниците бяха изсипани шоколадови сладки. Темата на тазгодишното събитие е "Презаредете батериите, изключете се от мрежата". Карнавалът продължава до 17 март. Участват танцови състави от чужбина, акробати, жонгльори, клоуни.

В Сърбия задържаха турчин със 135 кг марихуана
На граничния пункт "Градина" на границата с България сръбската полиция конфискува 135 кг марихуана и арестува турски гражданни на 51 години. Властите открили три картонени кутии, в които имало 33 пакета с наркотик.

Руски самолет се разби в Афганистан
Регистриран в Русия самолет с шестима души на борда е изчезнал от радарите над Афганистан, след като местната полиция съобщи, че е получила съобщения за катастрофа. Машината е извършвала чартърен полет (санитарен самолет линейка), пътуващ от Индия през Узбекистан за Москва.

КНДР е готова да посрещне Путин
"Официален Пхенян е готов да приветства топло руския президент Владимир Путин, ако той пожелае да го посети", съобщи МВнР на Северна Корея. Това ще бъде първа визита на руски лидер от над две десетилетия. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не е договорена дата.

В Колумбия откриха 2,6 тона кокаин
Колумбийската полиция откри 2,6 тона кокаин в товар с банани. Възможно е наркотикът да е бил предназначен за балкански наркокартел.

20 кандидати за президент на Сенегал
Конституционният съвет на Сенегал публикува окончателен списък с 20 кандидати за президентските избори на 25 февруари. В него не са включени двама известни опозиционери - Усман Сонко, който в момента е в затвора, и Карим Уейд, син и министър на бившия президент Абдулайе Уейд.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ