13 Юли 2024събота22:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 489

Жестоко убийство на българка в Германия
Българка е била убита в оживен супермаркет в германския град Рейн-Майн в понеделник вечерта. Според местните медии бившият приятел на 38-годишната Айсел И. влязъл в обекта, където тя е работила като касиерка, застрелял я е и след това се е самоубил. На място в супермаркета е имало клиенти и служители, никой от тях не е пострадал.

Откраднаха 100 тона мед от ТЕЦ в Словения
Словенската прокуратура се е самосезирала след разкрития, че служители на ТЕЦ "Шощтан" са откраднали и продали 100 тона мед на черния пазар. Металът е бил част от блокове на обекта, изведени от експлоатация и консервирани преди години.

Намериха творби на Шагал и Пикасо в мазе в Белгия
Белгийската полиция е открила откраднати картини на Пабло Пикасо и Марк Шагал в мазе в град Антверпен. Шедьоврите са били откраднати от колекционер в Тел Авив през 2010 г. и се оценяват на близо милион долара. Задържан е заподозрян.

Откриха кокаин в кобура на сина на Джо Байдън
Следователите, разследващи сина на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, са открили следи от кокаин в кобура на конфискувания от него личен пистолет. Въз основа на находката прокуратурата иска съдът да отклони молбите на Байдън-син да свалят от него обвиненията, че като наркозависим притежаваното от него оръжие е било незаконно.

Губернаторът на Арканзас се отказа от Белия дом
Губернаторът на щата Арканзас Аса Хътчисън се отказа от участие в кандидат-президентската надпревара в САЩ от Републиканската партия. Като причина той посочи слабото си представяне на първичните избори в щата Айова. Хътчисън не подкрепи никой от останалите претенденти.

Военен хеликоптер се разби в Киргизстан
Един човек е загинал, а десет са ранени, след като хеликоптер на ВВС на Киргизстан Ми-8МТВ се е разбил край столицата Бишкек. По първоначални данни причина за катастрофата е пилотска грешка по време на военни учения.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ