14 Юли 2024неделя03:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 244

автор:Дума

visibility 1964

Зачестяват нападенията от вълци в Гърция
Притеснени жители в района на Серес, Северна Гърция, се обръщат към компетентните органи заради зачестили случаи на нападения от вълци в района. Две кучета и едно пони бяха открити мъртви, вероятно нападнати от вълци. Фермер засне глутница от над десет животни, които се движели на 600 м от последната къща на село Метохи. Властите предупреждават хората да бъдат внимателни.

Отвлякоха почетния консул на Великобритания в Еквадор
Почетният консул на Великобритания в еквадорския пристанищен град Гуаякил Колин Армстронг е бил отвлечен в провинция Лос Риос, в югозападната част на страната, съобщи полицията. Дипломатът земеделски производител е изчезнал в ранните сутрешни часове от фермата си в кантона Баба. Засега няма коментар от британското посолство и от еквадорското МВнР.

13 жертви на буря в Аржентина
Най-малко 13 души станаха жертва на буря по атлантическото крайбрежие на Аржентина. Инцидентът се е случил в спортен клуб. Поради силната буря покривът се срутил по време на състезание. "Призоваваме населението да вземе предпазни мерки и да не използва обществените пътища", заяви кметът на град Баия Бланка Федерико Сусбиелс. В голяма част от града няма ток, дървета и електрически стълбове са преобърнати. Ветровете са със скорост 140 км/ч.

В Чад искат нова конституция
8 милиона души от общо 18-милионното население на Чад гласуват на референдум за нова конституция. Вотът е ключов етап преди изборите, обещани за 2024 г. от военната хунта, на власт над две години. Поддръжниците на новия закон симпатизират на сегашната власт и настояват Чад да е унитарна държава. Противниците искат федерално устройство.

Почина емирът на Кувейт
Управляващият емир на Кувейт шейх Науаф ал Ахмад ал Джабер ас Сабах почина на 86-годишна възраст. Новият монарх - шейх Мешаал ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, е полубрат на починалия. Той е на 83 г.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ