14 Юли 2024неделя03:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 6484

Заловиха 55 кг кокаин на "Капъкуле"
Митническите власти на ГКПП "Капъкуле" са заловили близо 55 кг кокаин, разпределен в 52 пакета, скрити на различни места в автомобил, принадлежащ на посолството на южноамериканска държава в София. Шофьорът и лицето, пътувало в колата, са задържани в Одрин по обвинение за трафик на наркотици. Самоличността им не се разкрива.

Увеличават пенсиите в Румъния от 1 януари
От 1 януари 2024 г. пенсиите в Румъния се увеличават с 13,5%, колкото е равнището на инфлацията, съобщи премиерът Марчел Чолаку. Той обеща неравенствата да бъдат коригирани с новия пенсионен закон. В края на септември Чолаку увери, че няма да има пенсии от 1000 леи (393 лева).

В Белгия издирват мъж, готов да се самовзриви
Полицията в Белгия обяви за общодържавно издирване палестински младеж, подал молба за международна закрила. Той е изразил готовност да извърши самоубийствен атентат и да се превърне в мъченик. 23-годишният Мохамед А. заявил, че цялото му семейство е загинало в Газа и е готов за терористичен удар.

Чернокожите подложени на расизъм в ЕС
В проучване за расизма срещу чернокожите в 13 държави от ЕС Европейската агенция за основните права съобщи, че Германия се е представила най-зле в много области - 77% са заявили, че се чувстват дискриминирани заради цвета на кожата си. Подобно е положението в Австрия, Ирландия и Финландия.

Мощен ураган приближава Мексико
Стихията "Отис", която се движи с 260 км/ч, приближава Мексико. Тя ще запази скоростта си и при връхлитането на сушата. Хората са призовани от президента Андрес Мануел Лопес Обрадор да се подслонят далеч от реки и други водоеми.

Освалдо Риос стана на 63 години
Пуерториканският актьор и певец Освалдо Риос, познат у нас от латиноамериканските сериали "Касандра", "Три съдби", "Вдовицата в бяло" и др., навърши 63 години. Откакто през 2018 г. бе опериран от рак на простата, той избягва публичните прояви.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ