15 Септември 2024неделя13:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 123 000 души са разселени в Ивицата Газа

Случващото се в Израел е повратен момент в историята, твърди Съветът за сигурност на ООН

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 1390

Войната между палестинското ислямистко движение Хамас и Израел е довела до разселването на повече от 123 000 души в Ивицата Газа, съобщи Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси. Те са напуснали домовете си поради страх, опасения за своята безопасност и разрушаване на домовете им.
На извънредно заседание Съветът за сигурност на ООН не се стигна до съвместна декларация въпреки настояването на САЩ 15-те членове да осъдят решително "ужасните терористични атаки".
Междувременно става ясно, че израелските сили на отбраната обявиха са си върнали контрола над селищата по границата с Ивицата Газа, след като около 4400 ракети бяха изстреляни по израелска територия от Хамас от началото на боевете. Говорител на военните добави, че досега са извикани 300 000 армейски резервисти, наричайки това "най-голямата и най-бързата" мобилизация в историята на Израел.
Изолираните сблъсъци обаче продължават, тъй като някои въоръжени палестински бойци остават активни на израелска територия.
Президентът Ицхак Херцог заяви, че отчасти и Иран е виновен за мащабната атака на Хамас. Иран, съюзник на "Хамас", поздрави групировката за нападението, но мисията му в ООН заяви, че Техеран не е замесен в атаките. Страната призова за спешна среща на Организацията за ислямско сътрудничество заради ситуацията в региона.
Спасители откриха телата на 260 души, които са били на фестивал в южната част на Израел, близо до границата с Ивицата Газа. Свидетели описват случилото се като "клане". Израелските спасителни служби очакват броят на жертвите да нарасне, тъй като парамедиците все още работят на място.
Израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви, че затяга мерките срещу Ивица Газа, като й налага пълна блокада, включваща и забрана за внасяне на храни и горива. Той определи мярката като част от борбата срещу "хора зверове".

БНБ налага ограничения за жилищните кредити

автор:Дума

visibility 1213

/ брой: 175

Пак отложиха новото изчисление на такса смет

автор:Дума

visibility 1244

/ брой: 175

Забраняват на колекторските фирми да тормозят длъжници

автор:Дума

visibility 953

/ брой: 175

Пентагонът въоръжава България с ракети

автор:Дума

visibility 1329

/ брой: 175

Напрежение в Германия заради мигрантите

автор:Дума

visibility 1193

/ брой: 175

Русия ограничава износа на уран

автор:Дума

visibility 1242

/ брой: 175

Почина бившият президент на Перу Алберто Фухимори

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 175

Есента на Визионера

автор:Александър Симов

visibility 1878

/ брой: 175

Саботаж на доброто

автор:Юлия Кулинска

visibility 1971

/ брой: 175

Зубрачът Главчев

автор:Юри Михалков

visibility 1814

/ брой: 175

ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София

автор:Дума

visibility 1190

/ брой: 175

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ