14 Юли 2024неделя05:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

КЗП с още актове към фирмите за бързи кредити

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 1134

Продължават проверките на Комисията за защита на потребителите на небанковите финансови институции - дружествата, даващи потребителски кредити.
Поредната кампания на КЗП е насочена към защита на икономическите интереси на потребителите. Проверките се извършват в офиси и по документи и са за спазване на изискванията за предоставяне от кредитора или кредитния посредник на преддоговорна информация под формата на "Стандартен европейски формуляр" (СЕФ), установяване дали задължително условие за отпускане на потребителски кредит е осигуряване на обезпечение - поръчителство или банкова гаранция, както и за посочване в СЕФ на изисканото обезпечение, както и размер на неустойка при неосигуряване на изисканите обезпечения. Проверяват се и договори с изцяло предсрочно погасени суми по тях, договори с частично погасени суми или такива с упражнено право на отказ от сключен договор за кредит.
От 1 юни до 15 септември са извършени общо 88 инспекции на 61 дружества от небанковия финансов сектор. Констатирани са 88 нарушения, от които 16 съмнения за прилагане на нелоялни търговски практики. Съставени са 63 акта за установени административни нарушения, издадени са 7 наказателни постановления и са сключени 5 споразумения. Нарушенията най-често се изразяват в непредоставяне на предварителна информация в определената форма на СЕФ, изискано заплащане на такси и комисионни, свързани с действия по усвояване и управление на кредита, липса на изискуеми реквизити в договори, други.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ