14 Юли 2024неделя04:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искат намаляване на производството на мляко в ЕС

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 2358

Предвид тежката ситуация на пазара на мляко и млечни продукти, председателят на Европейския млечен борд (ЕМБ) Кяртан Поулсен бие тревога. "Намираме се в средата на криза. Крайно време е да предприемем действия". ЕМБ призовава ЕС най-после да се събуди и да задейства някои спешни мерки, за да предпази европейския пазар на мляко от срив.
Поулсен добавя: "Не можем да приемем, че въпреки че политиците на ЕС виждат, че ситуацията е тежка, те остават безучастни и прехвърлят отговорността на отделните държави-членки". Той казва, че е време Европейската комисия да поеме своята отговорност на ниво ЕС и най-накрая да облекчи пазара на мляко, като активира доброволното намаляване на производството.
Цените в държавите-членки на ЕС се сриват една след друга, а производителите са принудени да затворят магазините си. ЕМБ отправя спешно предупреждение, че Европа ще загуби както в икономически, така и в социален план, ако кравите вече не се отглеждат в селските райони и стопанствата не могат да продължат да работят. "Селското стопанство е в основата на селските региони и инфраструктурата и без него селските райони просто ще се разпаднат", обяснява Борис Гондуен, представител на Франция в Изпълнителния комитет на ЕМБ.
Кяртан Поулсен обобщава задачата, която стои пред политиците и следващите звена във веригата на производство на храни, по следния начин: "Активирайте доброволното намаляване на производството на ниво ЕС сега и плащайте на земеделските стопани справедливи цени, така че да не се стига до фалит на повече стопанства, селските райони да останат жизнени, а ЕС да получи стабилна сигурност на доставките. На този етап нищо друго не е достатъчно". И няма време за губене. В края на краищата земеделските стопани вече са изправени пред пълната сила на тази криза.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ