14 Юли 2024неделя03:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Европейският съд отмени глобата от 77 млн. евро на БЕХ

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 272

Общият съд на ЕС отмени решението на Европейската комисия срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ), с което той беше глобен със 77 млн. евро през 2018 г. за нарушаване на правилата за конкуренцията на европейския пазар. Според съда, Европейската комисия не е доказала надлежно, че групата БЕХ е злоупотребила с господстващото си положение на пазара за доставка на газ в България, като не е предоставила достъп на трети лица до румънския газопровод 1, по който по онова време основно се е внасял природният газ.
Делото беше заведено от БЕХ, след като Еврокомисията отсъди по жалба на "Овергаз" срещу дъщерните му дружества "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" за това, че са блокирали достъпа на конкуренти до ключова газова инфраструктура и така са лишили потребителите от възможност за избор на доставчици. Според Общия съд на ЕС обаче не става ясно, че липсата на достъп до румънското трасе "е в основата на трудностите, с които се сблъскват трети лица, които искат да получат достъп до посочения газопровод, за да доставят газ от Русия до България".
"Така всички нередности, които хипотетично е възможно да е допуснало "Булгартрансгаз" във връзка с газопреносната мрежа и с газохранилището в Чирен, не могат да представляват нарушение на правилата на конкуренция на Съюза, тъй като нито едно предприятие не е могло да навлезе на българския пазар на газ, без достъп до румънския газопровод 1", се казва в решението, обявено вчера.
Общият съд приема също, че Комисията не е дала възможност на групата БЕХ да развие напълно позицията си относно нарушението, в което е упрекната, и така е нарушила правото й на защита.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ