14 Юли 2024неделя01:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скандал:

Държавен преврат са изборите с машини

Временната комисия за машинния вот изслуша ютубъра Станислав Цанов и подполк. Николай Марков за подмяната на вота

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 810

Възможността да се манипулира машинния вот по същество представлява държавен преврат. Това поставя под въпрос легитимността на парламента. При машините граждански контрол няма.
До тези изводи доведоха няколкочасовите дебати около изслушването на Станислав Цанов по повод казуса с популярното видео, в което се показват записи с гласа на покойния Алексей Петров, който директно го заплашва със съдбата на друг покойник - банкера Емил Кюлев.
Станислав Цанов бе съпроводен от известния коментатор подполк. Николай Марков, който посочи, че манипулациите с машините застрашават националната сигурност и ако те са възможни, ще има резонанс и в Европа.
Началото на заседанието бе белязано с шумен скандал, който забърка депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. Той гласовито се опита да провали изслушването на Цанов и Марков с аргумента, че това ще послужи да се бламира вота с машини. Въпреки призива на председателя на комисията Георги Свиленски Божанков отказа да си изключи микрофона, с което пречеше на всички останали да взимат думата. Тирадите на Божанков вбесиха Тошко Йорданов от ИТН, който с "келеш" и "момченце" на уста, налетя на Божанков и демонстративно спря микрофона му.
Не по-малко нервиран от изцепките на Божанков Йордан Цонев от ДПС здраво го овика и той се кротна на мястото си. В крайна сметка Георги Свиленски, който водеше заседанието, успя да овладее напрежението.
В края на изслушването Станислав Цанов посочи, че не смята, че от дебатите в тази комисия ще излезе нещо.
"Нямах желание, но бях задължен да дойда тук по силата на Конституцията. Моята първоначална идея и първоначален план беше да гостувам само и единствено в Европейския парламент. По силата на Конституцията го правя", каза Цанов.
Той предложи на временната комисия все пак да вземе решение за провеждане на легитимен експеримент дали наистина е възможно машините да бъдат манипулирани.
"Ако не Ви бяхме поканили, Вашият случай щеше да остане само в Ютюб, а сега вече е достояние на медиите и хората. За Вас, за Божанков, за всички тук и за мен действително има съмнения за манипулация на машинния вот", заяви Георги Свиленски и посочи, че никога не си е представял, че първоначалната идея за гласуване с машини ще изсветли вота, ще попадне в недобронамерени ръце, които ще я опорочат.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ