15 Септември 2024неделя13:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Местни избори 2023

Кирил Леонов:

БСП ще спрем задкулисното управление на Перник

Ще имаме социална община, близо до хората, заяви кандидатът за кмет на миньорския град, издигнат от "БСП за България"

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 476

Спрем ли корупцията, сложим ли край на задкулисното управление - ще променим Перник и ще започнем да решаваме с конкретни стъпки и ясни действия проблемите на хората в общината, заяви в отговор на въпросите, поставени от хората Кирил Леонов, кандидат за кмет на "БСП за България", (ПП "Български гласъ" и ПП МИР) по време на активните си срещи в различните населени места на общината.
Лоша инфраструктура, проблеми с водоснабдяването, тотално абдикиране на общината от проблемите на кварталите - това посочиха жителите на Перник, подчерта Кирил Леонов.
"Незаконното сметище тровeше хората между кварталите "Тева" и Мошино" - кметът Станислав Владимиров мълча дълго време. След нашите протести, избухнали през май и въпросите, които зададохме - сметището беше премахнато и зарито. Но въпросите останаха", заяви Симона Борисова, кандидат за общински съветник от листата на Местната коалиция и координатор на "Български гласъ" и ги припомни:
"Теренът с незаконното сметище общински ли е? Коя е фирмата, която отговаря за сметосъбирането в района на незаконното сметище? Минава ли в близост до сметището водопровод за питейна вода? Има ли училище в района на незаконното сметище? Отговорът на тези въпроси трябва да бъде даден, за да говорим за прозрачно управление", посочи Симона Борисова.
"Имаме подготвен екип за управлението на Община Перник. Готови сме с работещи решения, с които да започнем още в първите 100 дни. Перник ще се управлява прозрачно и с грижа за хората. Знаем как да бъдат привлечени инвеститори, да изградим най-накрая обещаваната от Станислав Владимиров Индустриална зона. Знаем как да бъдат разкрити работни места, да се модернизира ТЕЦ-а, вместо да се затваря, да запазим специалистите в болницата", категоричен бе при разговорите си с хората Кирил Леонов. Кандидатът за кмет на Перник, издигнат от местната коалиция "БСП за България", (ПП "Български гласъ" и ПП МИР) заключи: "Вие сте нашата сила. Вярваме в подкрепата ви за номер 71 в бюлетината - за да променим Перник".

БНБ налага ограничения за жилищните кредити

автор:Дума

visibility 1213

/ брой: 175

Пак отложиха новото изчисление на такса смет

автор:Дума

visibility 1244

/ брой: 175

Забраняват на колекторските фирми да тормозят длъжници

автор:Дума

visibility 953

/ брой: 175

Пентагонът въоръжава България с ракети

автор:Дума

visibility 1329

/ брой: 175

Напрежение в Германия заради мигрантите

автор:Дума

visibility 1193

/ брой: 175

Русия ограничава износа на уран

автор:Дума

visibility 1242

/ брой: 175

Почина бившият президент на Перу Алберто Фухимори

автор:Дума

visibility 1079

/ брой: 175

Есента на Визионера

автор:Александър Симов

visibility 1878

/ брой: 175

Саботаж на доброто

автор:Юлия Кулинска

visibility 1971

/ брой: 175

Зубрачът Главчев

автор:Юри Михалков

visibility 1814

/ брой: 175

ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София

автор:Дума

visibility 1190

/ брой: 175

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ