14 Юли 2024неделя05:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Британците въвеждат задължителни квоти при продажбата на нови коли

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 610

Във Великобритания от следващата година производителите на автомобили ще трябва да спазват задължителните квоти за продажба на електрически автомобили. По този начин в края на следващата година британците теоретично няма да могат да си купят неелектрически Mercedes или Skoda, защото автомобилните компании временно ще спрат да продават превозни средства с двигатели с вътрешно горене, защото ще са длъжни да пласират само такива на ток. В екстремни случаи това наистина може да се случи.
Британското министерство на транспорта публикува подробности относно т.нар "мандат за превозни средства с нулеви емисии". То изисква 22% от всички нови автомобили и 10% от всички нови ванове, продадени на Острова през следващата година, да бъдат с нулеви емисии.
Година по-късно квотата за продажба на превозни средства без емисии се увеличава на 33%. През 2028 г. тя вече ще бъде 52% и тази квота постепенно ще се увеличава, докато достигне 80% през 2030 г. През 2035 г. всички продадени нови автомобили ще трябва да имат нулеви емисии. Ако автомобилните компании не изпълнят тези цели, те ще бъдат глобявани.
Автомобилните компании са ужасени от това решение и твърдят, че то ще наруши сериозно пазара и производството на нови коли в страната, което може да има мащабни социални последици. Освен това може да стане така, че дадена марка просто да спре да продава автомобили с вътрешно горене във Великобритания през дадена година след няколко месеца, за да изпълни квотите.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ