14 Юли 2024неделя01:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

13 211 души са уволнени от двата кабинета на Радев от министерства

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 1596

13 211 души са били освободени от работа в администрацията на министерствата при управлението на двата служебни кабинета с премиер Гълъб Донев, които президентът Румен Радев назначи, показва справка от Министерския съвет, разпространена от правителствената информационна служба.
Данните бяха изнесени след публикации в медии, че твърденията на премиера Николай Денков за извършена от служебните министри чистка в администрацията са пресилени. Според информациите числото на уволнените от Радев чиновници било силно преувеличено. Още при избирането на правителството на акад. Денков държавният глава заговори за готвена от него чистка в службите и администрацията. А Денков отвърна, че правителствата на Гълъб Донев са освободени над 7000 души от министерствата.
Най-много са уволнения в периода август 2022 - юни 2023 г., когато управляват двете правителства на Гълъб Донев, е имало в министерството на транспорта - 4634 души. От разпространените справки обаче става ясно, че голяма част от тези хора са били служители на пощите, а не директно на министерството на транспорта. - 1144 души. Още 964 служители са махнати от Национална компания "Железопътна инфраструктура".
1793 пък са освободените служители на МВР, твърди правителствената информационна служба. На второ място по уволнениете от Радев чиновници пък е министерството на земеделието и неговите структури - 1472. А на трето е образователното ведомство с 1184 уволнени като част от прекратените договори там са били граждански.
Високо е нивото на уволнени от служебните кабинети и в министерството на финансите.  Там са били махнати 634 служители като повечето са били от двете приходни агенции - "Митниците" и НАП.
725 пък са били освободените от служебните правителства на Гълъб Донев в министерството на енергетиката. Още 501 са напуснали социалното министерство и подчинените му агенции като тези за социално подпомагане и по заетостта.
Само в министреството на туризма не е имало чистки и няма уволнени служители.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ