08 Ноември 2024петък21:54 ч.

ВРЕМЕТО:

В събота вятърът ще се ориентира север-североизток и ще се усили. С него ще прониква по-студен въздух и максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 13°, на морския бряг – 10°- 11°, на места в Южна България - до 15°- 16°. Облачността ще се увеличава и в края на деня в североизточните райони ще завали дъжд. В събота вятърът ще се ориентира север-североизток и ще се усили. С него ще прониква по-студен въздух и максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 13°, на морския бряг – 10°- 11°, на места в Южна България - до 15°- 16°. Облачността ще се увеличава и в края на деня в североизточните райони ще завали дъжд.

Поет в ресторанта

/ брой: 51

visibility 2401

Петър Софрониев

Дебеланко с брадичка приближи до собственика на ресторант "Трите гугутки".
-  Добър ден! - тежко произнесе той. -  Аз съм народният поет Тилилей Тандърков-Титан.
Стреснат и ококорен, собственикът отговори:
- В нашия ресторант влизат всякакви... Важното е да си платите.
-  Ама гледам... ресторантът празничък! И не само щото забраниха пушенето! Липсва ви атрактивна реклама още в менюто.
- Това пък въобще не го разбрах!
- Пояснявам веднага! Предлаганите специалитети въобще не възбуждат интереса на клиентите. Друго си е да им приковете вниманието с художественост. Елементарно е да напишете, че предлагате мусака. А е друго, когато клиентът прочете: "Искаш ли да хапнеш нещо по-така, ти поръчай бързо порция мусака. С български картофи и кайма чудесна - хапването - сладко, смилането - лесно!"
- Няма как - цял тон египетски картофи имаме - мина в отбрана собственикът.- Пък и готвачът прави мусаката винаги с дъх на ванилия, така че тя много не се харчи.
- Ооооо, нищо! - меко каза Титан. -  Продължаваме нататък с предложенията. Какво е това да предлагаш просто "Супа-гъбиФ - два и двайсет... Елементарно, а как би подействала презентацията: "Празник за стомах, душа и зъби, направи със супичка от гъби. Туй е кеф за теб огромен, знай се... При това на стойност - два и двайсе..."
- Трета година вече такава супа не предлагаме! Поръчваха я веднъж на три месеца...
Поетът не отстъпваше.
- Тогава да обърнем взор към друга част от менюто. Какво е това "Постен гювеч". Ресторант като вашия трябва да закове вниманието на клиента с нещо специално: "Стига мръвки и холестероли веч! В култ издигай постният гювеч! Няма в него нито грамче мазно! Поживей природосъобразно!" Да  отдадем внимание и на десертите: "Не казвай "не", не казвай "не" на туй прекрасно реване! Подслажда то добри душици! Ядат го и диабетици!"
-  Ох, оставете ме, ако обичате! - побягна към кухнята собственикът. Отивам да нагледам какви ги върши готвачът, че пак започна да ми мирише силно на ванилия... Което значи, че е загорил мусаката...

Служители в АЯР на протест за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 781

/ брой: 214

"Лукойл": Не продаваме рафинерията в Бургас

автор:Дума

visibility 748

/ брой: 214

25 нови влака от "Шкода" пристигат до 2026 г.

автор:Дума

visibility 591

/ брой: 214

Брюксел разследва "Виза" и "Мастъркард" за таксите

автор:Дума

visibility 722

/ брой: 214

Управляващата коалиция в Германия се разпадна

автор:Дума

visibility 745

/ брой: 214

Харис обеща помощ на Тръмп до инаугурацията

автор:Дума

visibility 762

/ брой: 214

В САЩ разработват план за мир в Украйна

автор:Дума

visibility 739

/ брой: 214

Накратко

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 214

Пътят на разбитите надежди

автор:Александър Симов

visibility 651

/ брой: 214

Непредсказуемият Тръмп

visibility 657

/ брой: 214

БСП е микросвят, отражение на прехода

visibility 681

/ брой: 214

Агнето сито и вълкът цял

автор:Гарабед Минасян

visibility 704

/ брой: 214

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ