01 Октомври 2024вторник01:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка СтартФото

ЦСКА удържа 0:0 с Черно море

Само един българин игра като резерва за "червените"

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 362

Черно море и ЦСКА не успяха да си отбележат гол в дербито от 10-ия кръг в Efbet лига. По този начин „моряците“ остават непобедени на „Тича“ от края на сезон 2022/2023 г., а „армейците“ прекъснаха серията от две поредни загуби от варненци.
С равенството вицешампионите имат 19 т. и бранят третото място във временното класиране, докато отборът на Александър Томаш вече е 11-и с 10 т.
31-кратните шампиони на България започнаха без нито един български футболист, а след почивката националът Илиан Илиев-младши, бивш играч на Черно море и син на треньора на варненци, влезе на мястото на Джейсън Локило. Той пробва да внесе острота в атаките на "червените" и опита удар извън наказателното поле, но вратарят Пламен Илиев (60) нямаше проблем със спасяването.
Аарон Исека (70) бе изведен зад защитата от Тобиас Хайнц и прати топката в мрежата на домакините. Голът му не бе зачетен заради засада, той негодува и си заслужи жълт картон.
За Черно море играха трима настоящи и трима бивши национали, още двама българи влязоха като резерви. През втората част за варненци игра и бившият румънски национал и нападател на Лудогорец Клаудиу Кешерю, но и той не намери път към вратата на капитана на ЦСКА Густаво Бусато.
„Във всеки мач ЦСКА излиза само за победа. Не се получи, но до последно я искахме. Трябва да създаваме повече голови ситуации. Откакто Илиан Илиев е тук, е изградил не само отбор, изградил е семейство. Трудно е да се играе срещу Черно море“, призна треньорът на ЦСКА Александър Томаш.
„Не стана голям спектакъл. Нормално е в такъв мач. Съжаляваме, че загубихме две точки, както ние, така и ЦСКА, но така е във футбола“, коментира треньорът на домакините и национален селекционер Илиан Илиев.

Борислав Гуцанов: След изборите е възможен експертен кабинет

автор:Дума

visibility 782

Парламентът приключи по обиден начин за гражданите

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

България трябва да има независима външна политика

автор:Дума

visibility 864

/ брой: 185

Ниски добиви на слънчоглед, олиото може да поскъпне

автор:Дума

visibility 919

/ брой: 185

Вносът на украински мед у нас е скочил с 61%

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 185

Зъболекарите искат въвеждане на данък за вредните храни

автор:Дума

visibility 867

/ брой: 185

Работодатели уволняват чрез съдебни изпълнители

автор:Дума

visibility 971

/ брой: 185

Евакуират поетапно българите от Ливан

автор:Дума

visibility 933

/ брой: 185

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

автор:Дума

visibility 1060

/ брой: 185

75-годишно приятелство между България и КНР

visibility 825

/ брой: 185

Писна ни от глупости

автор:Мая Йовановска

visibility 1409

/ брой: 185

Държава на изпитите

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1220

/ брой: 185

Площадна геополитика

автор:Юри Михалков

visibility 1367

/ брой: 185

БСП иска предоговаряне на условията по Зелената сделка

автор:Дума

visibility 894

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ