08 Октомври 2024вторник18:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петя Цанкова в Пазарджик: Заедно ще успеем!

КП „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ откри предизборната си кампания в област Пазарджик

автор:Дума

visibility 785

КП „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ откри предизборната си кампания в област Пазарджик. Членове на социалистическата партия, представители на коалиционните партньори, симпатизанти, кандидатите за депутати се събраха в предизборния щаб на коалицията в Пазарджик, за да дадат началото на една позитивна и насочена към хората кампания. При откриването председателят на областната структура на социалистите и водач на листата за областта Петя Цанкова каза, че България се намира в незапомнена политическа криза, която застрашава нейното демократично развитие.

„На прага сме на поредните парламентарни избори. Днес, ние от коалиция БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в област Пазарджик официално даваме старт на нашата предизборна кампания. Ключовият момент в нея е обединението на левицата, което е основен противовес на разделението в страната“, каза тя. Цанкова изтъкна, че за кратко време обединената левица е успяла да събере ляво мислещите хора заедно.

„ Ние имаме решенията на кризите, пред които е изправена страната ни. Докато всички само посочват проблемите, ние от БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА даваме своите 100 решения в Програмата си за ускорено развитие на България, които да придвижат държавата напред“, коментира Цанкова и подчерта, че решенията са във всички сфери – здравеопазване, образование, енергетиката, социалната политика, икономиката, земеделие, култура и други.

Петя Цанкова заяви, че със 100-те си решения за България, БСП се ангажира: да преодолее социалните неравенства и да предотврати демографската катастрофа, надвиснала над българския народ; да гарантира безплатна, навременна, достъпна и качествена здравна помощ на всеки гражданин; да повиши значително образователното равнище на нацията; да направи икономиката по-конкурентна и да стимулира създаването на нови, високоплатени работни места; да отстоявам достойнството на България в международната политика и да работи за мир и сътрудничество между народите. „Аз вярвам, че всички ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ! Заедно ще бъдем по-силни и ще побеждаваме! Нека всеки от нас влее своята енергия в общата енергия на коалицията! Заслужава си – за една свободна, справедлива и социална България!“ ,каза също Цанкова.

Вторият в листата – Трендафил Величков, акцентира върху регионалните приоритети на Коалиция „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ – решаване на проблема с безводието, забрана за изграждане на фотоволтаични паркове върху плодородни земи и гори, подпомагане на малкия и средния бизнес, развитие на туризма. „Регионът ни е с уникално стратегическо положение и трябва да се развива в посока на индустриализация, енергетика, да се използва неговият богат потенциал. Да се стимулират производителите“, посочи Величков.

По време на откриването бяха представени всички кандидати за народни представители от КП „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“.

Д-р Георги Петров, неврохирург и заместник-председател на ПД „Социалдемократи“, благодари за създадената лява коалиция и мерките, които тя предлага за преодоляване на кризата. Той акцентира върху здравеопазването и необходимостта от специално внимание на профилактиката. „Един лев даден за профилактика, спестява 7 лева за лечение“, посочи д-р Петров и допълни, че като коалиционен партньор ще работи за решаване на проблемите именно в здравния сектор.

Областният председател на АБВ Стойно Чачов пожела успех на всички кандидати и подобряване на изборния резултат. „Нека кампанията бъде успешна и да запазим създаденото обединение на левицата“, каза още Чачов.

От присъстващите гости поздрав и пожелание за успех в предстоящата предизборна кампания отправи кметът на община Пещера Йордан Младенов. Той коментира, че постигнатото обединение на левицата е важно за преодоляване на противоречията и посъветва кандидатите за народни представители да бъдат сред своите избиратели не само по време на кампанията, но и след това. Йордан Младенов пожела успех на всички, които участват в листата в името на по-доброто бъдеще на България.

Своята подкрепа за КП „БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ изразиха и кметове на населени места, представители на местните структури на социалистите, които пожелаха успех на парламентарния вот с бюлетина номер 28.

"Топлофикация София" е единствената губеща топлофикация в света

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 191

Властта спешно отпусна пари за земеделци и животновъди

автор:Дума

visibility 803

/ брой: 191

У нас можело да се съхранява отработеното ядрено гориво до 2032 г.

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 191

Българите най-често изолират дома си, за да пестят ток

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 191

Салвини обвини ЕК в "екотероризъм"

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 191

Социалистите в Гърция избират нов лидер

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 191

"Хизбула": Няма място за Израел в региона

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 191

Накратко

автор:Дума

visibility 1009

/ брой: 191

Кървава годишнина

автор:Юри Михалков

visibility 726

/ брой: 191

Контрол

автор:Барбара Пейчинова

visibility 898

/ брой: 191

50 нюанса тъпо

visibility 718

/ брой: 191

Млада вълна срещу обичайните заподозрени в 23 МИР

автор:Дума

visibility 797

/ брой: 191

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ