04 Септември 2024сряда23:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП подписва утре с 20 партии за общо явяване на изборите

Настояваме темата за безводието да е първа точка в парламента, заяви Борислав Гуцанов

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 105

БСП подписва утре в 14 часа в НДК коалиционно споразумение с 20 леви партии за общо явяване на парламентарните избори. Това обяви вчера председателят на ПГ "БСП за България" Борислав Гуцанов в тв интервю.
Най-накрая след повече от десетгодишно разделение на лявото пространство има реален шанс да се обединим и да се явим на изборите заедно, подчерта той.
Гуцанов беше категоричен, че регистрацията на БСП няма да бъде спъната, и допълни, че всички колективни органи на партията работят нормално и заседават регулярно.
„Това отдавна трябваше да стане и не беше необходимо всички да изпием горчивата чаша, за да разберем, че трябва да сме обединени. Всеки ден четем надписа „Съединението прави силата“, който е написан на сградата на Народното събрание. Самите ние го бяхме забравили“, подчерта той.
Гуцанов припомни, че след 15 юни, когато встъпи новото временно ръководство, БСП пое курс на обединение вътре в партията, с всички леви сили и прекратяване на войната с президентската институция. Опитите да бъде сринато лявото обединение няма да успеят, въпреки усилията на определен кръг хора в тази посока, поясни той.
„В цялата 133-годишна история на партията не се е случвало бивш председател да поставя личните си виждания и интереси над партийните интереси. Избирателите на БСП от близо 1 милион паднаха на 150 000. Не може с едната ръка да си даваш оставката, а с другата ръка в съда да се пускат жалби срещу тази оставка“, коментира Гуцанов.
Той потвърди, че Националният съвет е взел решение кой да изпълнява функцията председател - Атанас Зафиров, и е нормално той да има пълномощно за регистрация на партията и листите. "Националният съвет тази неделя дори излезе с второ решение, с което задължи Корнелия Нинова да му предостави такова. До изключването й се стигнало едва след категоричен отказ да го изпълни", изтъкна председателят на ПГ.
Гуцанов призова да се обърне поглед към важните за държавата теми като безводието и обясни, че БСП е заложила темата като първа точка в работата на Народното събрание за днес.
ДУМА припомня, че в последния работен ден на парламента преди ваканцията БСП внесе искане за изслушване на ресорните министри Виолета Коритарова на регионалното развитие и благоустройството, Петър Димитров на околната среда и водите, Георги Тахов на земеделието и храните и на Владимир Малинов на енергетиката, както и  да бъде обсъдена кризата с водата в много населени места. Нека кажат кой какво е направил през годините и какво трябва да се направи, за да бъде решен този въпрос, настоя тогава Гуцанов.

Войници на САЩ нападнати в Турция

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 169

Дигитални ограничения за децата в Швеция

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 169

Мицотакис отпусна помощи под натиск

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 169

Накратко

автор:Дума

visibility 1430

/ брой: 169

Изборни безумия

автор:Юлия Кулинска

visibility 893

/ брой: 169

Курската битка - десетилетия по-късно

автор:Боян Бойчев

visibility 609

/ брой: 169

Ако тази авантюра продължи, Киев ще загуби 12 елитни бригади

visibility 478

/ брой: 169

Нова пенсионна реформа чука на вратата

автор:Аида Паникян

visibility 518

/ брой: 169

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ