05 Август 2024понеделник21:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пак Цонко Цонев спечели на рибния фест в Каварна

/ брой: 211

автор:Дана Русева

visibility 1716

Рецептата на градоначалника на Каварна Цонко Цонев, на който асистира кметът на ромската махала в крайморския град Мартин Башев, спечели кулинарната надпревара при откриването на седмото издание на "Миден и рибен фест". Пазената дълго в тайна "Риба по цигански" се оказа популярният сафрид, изпържен в царевично брашно, което му придаваше чудесен вкус, допълнен от специален чеснов сос. Мартин Башев обясни, че рецептата е наречена така, защото рибата е ловена от роми, които нямат разрешителни, но краденото било от морето.
Фронтменът на "Б.Т.Р." Наско пък предложи пържен калкан в портокалово-лимонов сос и се класира втори. Актьорът Влади Въргала се пробва с черноморска пъстърва със специален сос от лимон, орехи, чесън, мед. За да убеди присъстващите, че е добър готвач, първият, който вкуси гозбата му след журито, бе неговата дъшеря Александра. Влади обаче бързо си призна, че не е посолил рибата, въпреки че неговите порции на фона на кризата изглеждаха най-големи и вкусни. Това му донесе престижното трето място.
Една от емблемите на Добрич и региона - коминочистачът Сали Реджеб, бе председател на журито. С нелеката задача за избор на най-добър специалитет бяха натоварени и зам.-кметът на община Силистра Пепа Денева, и секретарят на община Горна Оряховица Иван Михтиев.
Бира, вино и мидени специалитети в шатри превзеха центъра на Каварна по време на феста. Присъстващите имаха възможност да чуят изпълненията на "Сигнал", "Б.Т.Р." и "Аналгин".

Започват засилени проверки за скорост по пътищата

автор:Дума

visibility 180

Полиция и доброволци издирват 73-годишна жена от Иваново

автор:Дума

visibility 171

ИТН връща мандата днес

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 147

Водата измести палмовото масло в сиренето

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 147

Хранителната индустрия се обяви срещу засиления данъчен контрол

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 147

Плащаме с левове до 1 август догодина

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 147

Бюджетът на червено с 1 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 147

Ескалират безредиците във Великобритания

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 147

Виетнамският президент стана и генерален секретар

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 147

Крайнолеви саботирали жп мрежи в Германия

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 147

Криза отвън

автор:Александър Симов

visibility 418

/ брой: 147

Време е да се спрат

автор:Зорница Илиева

visibility 391

/ брой: 147

След белия мъж идва жената

visibility 361

/ брой: 147

Защитата при бедствия е колективна задача

visibility 362

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ