30 Юли 2024вторник14:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 61

2,6 милиона румънци с ваучери за храна
Ваучери за храна на стойност 250 леи (100 лв.) ще получат приблизително 2,6 милиона румънци от 14 август, съобщи във Фейсбук румънският министър на инвестициите и европейските проекти Адриан Къчу.
Мярката е част от програмата на правителството „Подкрепа за Румъния“, приета през април 2022 г., която цели да подпомага хората с ниски доходи - под 2000 леи (800 лв.) на месец, с увреждания или бездомни.


Ръст на международната престъпност в Гърция
Пренатоварените от туристи гръцки острови се напълниха с международни престъпни банди. Започна масирана полицейска акция на остров Миконос срещу обири и разпространение на наркотици. На Санторини и Закинтос крадат по всяко време, а дрога се продаватнавсякъде, коментират местните жители.


По-високо ниво на смъртност заради КОВИД в Австралия
Нивото на смъртност в Австралия все още е над средното заради КОВИД-19, сочат публикувани изследвания, а експерти прогнозират, че влиянието от заболяването ще продължи да се усеща и идните години. През 2023 г. са починали с 5% повече или 8400 човека.
 

Наводнения в северната част на Словения
Наводнения причиниха големи щети в северната и североизточната част на Словения след обилни валежи.
Планинската спасителна служба помогна на 19 планинари, блокирани от свлачище. Дъждът е причинил щети за около два милиона евро.


5000 души бяха спасени в Северна Корея
Повече от 5000 души, изолирани заради наводнения в северозападната част на Северна Корея, бяха спасени при евакуационни операции под контрола на лидера Ким Чен Ун. Не се съобщава за жертви или за причинените щети.


В Киргизстан избухнаха 32 пожара за 24 часа
През последните 24 часа на територията на Киргизстан са регистрирани 32 пожара, съобщи Министерството на на извънредните ситуации в страната. В потушаването на пожарите са участвали 32 противопожарни екипа.

Такса смет може да поскъпне седем пъти

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 143

София предупреди Скопие да не блокира коридор номер 8

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 143

Потребителски организации скочиха срещу “Temu” и “Shein”

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 143

Николас Мадуро спечели изборите във Венецуела

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 143

Крайнолеви били виновни за саботажите във Франция

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 143

Ердоган се закани да нахлуе в Израел

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 143

Мицкоски: Късаме български паспорти щом влезем в ЕС

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 143

Заблудите на Мицкоски

автор:Велизар Енчев

visibility 306

/ брой: 143

Безумия

автор:Евгени Гаврилов

visibility 264

/ брой: 143

Гавра с правото

visibility 281

/ брой: 143

"Изключително разочароващи резултати"

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ