10 Юли 2024сряда15:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Пламен Иларионов, Тоти Баджаков и Виктор Кожухаров

Прочути магьосници идват в Габрово

Най-мащабният фестивал за магично изкуство в Източна Европа - "Златна котка 2024", ще завърши с уникална галавечер

/ брой: 27

автор:Дума

visibility 6137

Наричат го най-мащабния фестивал за магично изкуство в Източна Европа; събитието, след което нищо вече не е същото; времето, което превръща мечтите в реалност; срещата, когато разбираш, че няма нищо по-ценно от една котка, стига тя да е... "Златна котка".
На ход е новото издание на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите - "Златна котка 2024". В България ще пристигнат велики имена от света на илюзионното изкуство, които ще демонстрират своите умения и ще се борят за авторитетен приз. От тази година състезанието за статуетката "Златна котка" и титлата "Най-добър магьосник" е сертифицирано по стандартите на FISM (Federation Internationale des Societes Magiques), като българските организатори отново са единствените в Източна Европа, получили тази чест, научи ДУМА от Directo Agency.
Официален гост на събитието е Валтер Ролфо - най-големият телевизионен продуцент на магични предавания в Италия, продуцент на един от най-големите световни фестивали - "Masters of Magic", и главен организатор на следващото Европейско и Световно първенство - съответно през 2024 и 2025 г.
За България вече своите полети са ангажирали президентът на FISM Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM Хавиер Тапиас, Серж Один - президент на френската асоциация на магьосниците FFAP, и аристократичният Лий Алекс от Англия - световнопризнат капацитет в изкуството. Всички те са част от авторитетното жури в състезателната част на "Златна котка", а специално място както в екипа, така и в сърцата на публиката заема българската гордост в световната магична сцена Дани Белев.
Традиционно вече 13 години събитието се реализира в столицата на хумора Габрово. Фокусниците, които посещават фестивала, пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на "най-приятелския фестивал за магия", както го определят, споделя Дани Белев, президент на "Куик хендс проджект" и създател на "Златна котка". "Очакват ни 4 дни със забавления, магични предизвикателства, състезания и много нови знания. Не мога да пропусна да благодаря за постоянната, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата подкрепа на Община Габрово."
Както всяка година, Дани Белев и неговият тим са се постарали да поканят световни имена, които да разкрият своите магични тайни пред желаещите. От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, освен че ще взривят публиката на галавечерта с изпълненията си, ще проведат и два майсторски класа. Организирани са две лекции за "гласов дизайн" от Иван Головацки от Украйна и лекция "Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието" от Александър Иванов, изпълнителен директор на "CreateX Digital Agency".
Разбира се, големият коз в магичното тесте е галаспектакълът на 16 март от 19 ч. в спортна зала "Орловец", в който пред погледите на 2000 души ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гост-звезди. В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и най-добрият комедиен фокусник в България - Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. А за да е пълна магичната картина, водещи ще бъдат момчетата, за които "няма невъзможни неща" - Иван и Андрей, допълват организаторите. Билетите са в продажба във всички каси на Изипей в страната и онлайн.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 166

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 205

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 175

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ