12 Октомври 2024събота20:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ние не делим хората и общините на наши и ваши – държавата е отговорна за всички по равно, заявиха на срещи в Кубрат и Исперих от БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА

автор:Дума

visibility 283

„Социалистите са най-близо до хората, ние не делим нито хората, нито общините на наши и ваши и затова програмата ни от 100 решения може да видите как сме единствените, които говорят за по-голяма подкрепа за общините, защото те са най-близо до проблемите на хората“,  това заяви на срещи в Исперих и Кубрат Драгомир Стойнев, който води листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Разградско.

Той обясни, че в програмата на социалистите е залегнало предложението част от данъка върху доходите на физическите лица и на корпоративния данък да остава в общините като стъпка за финансовата им стабилност и децентрализация. Според него всяко правителство трябва да се ангажира много ясно и с осигуряване на средства за развитие на инфраструктура в отделните общини.

Акцент в срещите бяха възможностите на двете общини, свързани с развитието на местния туристически продукт и земеделието.

„Затова са и важни инвестициите в инфраструктура – пътищата, достъпът до природните и културните забележителности са ангажимент на общините, но и на държавата. Ние имаме какво да покажем, но трябва да привлечем туристите и да останат тук, за да се развива и местната общност“, каза Драгомир Стойнев в Исперих.

Заедно с колегата си от листата Филип Попов, той представи на жители на Кубрат и Исперих мерките от програмата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в сферата на земеделието. Те се обявиха категорично против изграждането на фотоволтаични централи на плодородни земи. В частта за подкрепа на земеделието, мерките в програмата им предвиждат подкрепа за семейните ферми чрез създаване на национална програма „Семейно стопанство“, която ще предоставя земя и средства на домакинства за производство на зеленчуци, традиционни култури, билки, мед, плодове, мляко и месо. Създаване на Земеделска застрахователна компания с участието на държавата и на производителите, е мярка, която да гарантира стабилност на стопанствата при неблагоприятни климатични явления. „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. От там се ангажират и с облекчаване на процедурите за разрешаване на водоползване и изграждане на нови сондажи.

Ураганът "Кърк" опустоши Западна Европа

автор:Дума

visibility 1190

/ брой: 194

ООН разследва смъртта на мигранти в Атина

автор:Дума

visibility 1305

/ брой: 194

Обвиниха бивш румънски министър, вземал подкупи

автор:Дума

visibility 1194

/ брой: 194

Фалшив Путин съобщи в ефир, че подава оставка

автор:Дума

visibility 1162

/ брой: 194

Сигурен неуспех

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1294

/ брой: 194

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 1249

/ брой: 194

Ще работим за справяне с демографската криза

автор:Юлия Кулинска

visibility 1201

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ