15 Юли 2024понеделник08:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сергей Станишев:

Цветан Цветанов е гаф №1 на кабинета

Гербаджиите забогатяха, народът обедня, оцени соцлидерът 2010 година

/ брой: 298

автор:Александър Симов

visibility 1685

Поведението на вътрешния министър Цветан Цветанов е гаф номер 1 на кабинета. Това обобщи вчера лидерът на БСП Сергей Станишев, който даде политическата оценка на левицата за цялата 2010 г. В поведението на Цветанов Станишев включи безконтролното подслушване, полицейското насилие, скандала с шестте апартамента на вътрешния министър и опита му да сатанизира цялото лекарско съсловие покрай случая в Горна Оряховица. От БСП припомниха, че Цветанов е нарушил и закона, като е изчел СРС в парламента.
Като гаф №2 на кабинета "Борисов" социалистите класираха Румяна Желева. Тя бе личен избор на премиера и се провали на изслушването за еврокомисар, коментира Станишев. Гаф номер 3 според левицата е Калина Илиева. Тя е показателна за цялата кадрова политика на ГЕРБ, убеден е соцлидерът.
Цялостната оценка на БСП е, че 2010 г. е била много трудна за България. Докато гербаджиите забогатяваха, българите обедняваха, и то много бързо, анализира Станишев. Най-сериозните политически провали на ГЕРБ според него са в икономиката и бюджетната политика. Левите припомниха, че за първи път от 1996 г. е имало актуализация на бюджета, която да намали приходите в хазната с близо 2 милиарда. Три пъти бе обявяван край на кризата - може би за Дянков тя си е тръгнала, но не и за икономиката, смята соцлидерът.
Много очевиден е и провалът на ГЕРБ в социалната сфера, смята Станишев. През цялата година здравеопазването се тресеше и стигна до колапс, изтъкна лидерът на БСП. Според него към този провал се включва и целенасочената атака на ГЕРБ срещу Софийския университет и БАН. Хората обаче са тези, които плащат цената на некомпетентността на този кабинет, смята Станишев.
Голям провал на правителството е отлагането на присъединяването към Шенген, категорични са социалистите. "Слушахме много как това е основен приоритет на кабинета, как премиерът има много приятели сред европейските лидери. Какво се получи - същите тези приятели спряха членството в Шенген", коментира Станишев. Според социалистите 2010 г. се характеризира още с възраждането на политическите вицове и най-много орязани социални права на хората.
Във вътрешнопартиен план пък според левите БСП е успяла да излезе от тежката криза и вече започва да се държи като най-активната опозиционна сила в парламента.

503 въпроса задала левицата към министрите


503 въпроса към министрите е задала парламентарната група на Коалиция за България през годината. Общият брой на всички въпроси е към хиляда. Левицата има внесени 919 предложения по законопроекти за второ четене, от които са приети 242. Депутатите от БСП са внесли 17 законопроекта - предимно за защита на отнети социални права, местно самоуправление и здравеопазване.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ