17 Септември 2024вторник17:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинар

/ брой: 107

автор:Дума

visibility 1666



Печен фазан с плънка

1 фазан, 150 г черен дроб от пиле, 1 хлебче, 300 г кайма, 1 яйце, 1 с.л. стафиди, сол и бял пипер, 1 с.л. сладък червен пипер, на върха на ножа джинджифил, 2 с.л.олио.
Измиваме фазана, след което го подсушаваме. Фино накълцваме черния дроб и го смесваме с хляб, с каймата, с яйцето и с измитите стафиди. Подправяме на вкус със сол, черен пипер, червен пипер и с джинджифила. Омесваме добре. С тази смес пълним фазана. Зашиваме го с готварски конец и закрепваме на шиш. В предварително затопления грил печем около 1 час. По време на последните 15 минути на печенето намазваме фазана със смес от олио и червен пипер.
 Поднасяме с пресен бял хляб и със салата.

Фазан по швейцарски

 1 фазан, чер пипер, сол, сладък червен пипер, 50 г маргарин, 1 глава кромид лук, 1 морков, половин глава целина, половин стрък праз лук, 100 г пресни печурки, 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. сметана и 1 ч. лъжичка брашно.
 Готовият за кухненска обработка фазан разделяме на 4 парчета и подправяме с черен пипер, сол и червен пипер. Пържим го в половината от маргарина. След 20 минути добавяме нарязаните на кубчета зеленчуци, печурките, накълцани на ситно, и бялото  вино, и задушаваме в този сос зеленчуците до омекване. Изваждаме парчетата фазан, досипваме сметаната и разбъркваме останалия маргарин, омесен в брашното, като го правим на гъста каша.
Готовият сос от зеленчуци изсипваме върху порциите пиле и сервираме. Поднасяме към така приготвеното пиле бял хляб и картофи.

БСП е за запазване на биоживотновъдството

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 177

Проблемът на РСМ не е с България, а преговорите за ЕС

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 177

100 нови социалисти са приети в Стара Загора

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 177

Отчитат рекордни загуби на вода

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 177

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3% през октомври

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 177

НСИ отчете годишна инфлация от 2,1%

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 177

Бум на фалшивите столевки

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 177

Втори опит за убийство на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 177

Рокади в Еврокомисията

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 177

Мексико прие съдебната реформа

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 177

Стачка в косовския парламент за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 177

Жалките пари

автор:Аида Ованес

visibility 355

/ брой: 177

Вода газим, жадни ходим

автор:Мая Йовановска

visibility 325

/ брой: 177

Българчета - граждани на света

автор:Дума

visibility 351

/ брой: 177

Виновен е Рогатия

автор:Мая Йовановска

visibility 319

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ