02 Юли 2024вторник20:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

УЕФА ЕВРО 2024

Англия оцеля

Джуд Белингам спаси отбора с магическо изпълнение срещу Словакия

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 249

Англия се промъкна повече от щастливо към 1/4-финалите на Евро 2024. "Трите лъва" направиха обрат и победиха Словакия с 2:1 след продължения. На "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен тимът на Гарет Саутгейт бе пред исторически резил, но смятаният за най-скъп футболист в света Джуд Белингам ги спаси. 21-годишният нападател се разписа с магическа задна ножица в петата минута на добавеното време. Така той вкара мача в продължения. В тях словаците рухнаха психически и очаквано бяха обърнати. Точен беше само Хари Кейн (91), но това се оказа достатъчно.
Пред 47 244 души Иван Шранц (25) откри резултата, а тимът на Франческо Калцона (Ит) почти удържа напора на мудните англичани. Те бяха и без късмет, защото гол на Фил Фоудън бе отменен поради засада в началото на второто полувреме. За място на 1/2-финал Англия ще играе срещу Швейцария в събота от 19 ч. в Дюселдорф. "Трите лъва" нямат загуба от "часовникарите" 13 поредни мача. Последната е преди 43 години.
"Първото полувреме вложихме доста борба, но ни натискаха, движехме бавно топката, а те бяха компактни в средата на терена. За млад отбор, какъвто е нашият, показахме солидно търпение да не прибързваме в решенията и отиграванията", каза Саутгейт.
"Това е една от най-добрите победи в кариерата ми. Да отбележа е фантастично, чувството е невероятно. Дано пренесем тази енергия към 1/4-финалите. Ние сме отбор, подготвен да се бори докрай за победата. Дали това бе най-доброто ни представяне? Не. Но не спряхме да атакуваме и да създаваме положения", заяви Кейн.
"Гордея се с играчите си. Изиграха страхотен мач срещу изключително класен опонент, който е един от фаворитите. Почти не дадохме шансове на Англия и бяхме близо до класирането. За съжаление не се получи. В продълженията прекарахме половината време в полето на съперника", обяви Калцона.

Тръгват данъчни хайки по курортите на морето

автор:Дума

visibility 678

/ брой: 123

Всяка шеста фирма у нас е без дейност

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 123

Новите ваучери за храна вече са електронни

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 123

Френските леви втори на вота

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 123

Зеленски допусна преговори с Русия само с посредник

автор:Дума

visibility 732

/ брой: 123

Сърбия и Китай в режим на свободна търговия

автор:Дума

visibility 682

/ брой: 123

Накратко

автор:Дума

visibility 655

/ брой: 123

Френската изненада

автор:Александър Симов

visibility 761

/ брой: 123

И климатът раздели Европа*

visibility 792

/ брой: 123

Българската корозия

автор:Мартин Карбовски

visibility 698

/ брой: 123

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ