23 Юли 2024вторник23:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Подготвят ни за война с Русия

Има само един проблем: европейците не са готови за война. Затова трябва да бъдат убедени от западната преса, че основният им враг е Русия, а не собственото им ръководство

/ брой: 138

visibility 434

Арнолд ШЬОЛЦЕЛ*
Junge Welt

След антируско-антикитайската среща на върха на НАТО пресата за кратко бе преследвана от един призрак: възможно ли е движението за мир от 80-те години да се завърне?
Обявеното от Вашингтон решение за разполагане на нови оръжия в Германия от 2026 г., способни да ударят дълбоко в Русия, се основава на същите причини, както превъоръжаването на НАТО срещу Съветския съюз преди 45 години. Целта е безнаказано да се нанесе първият удар срещу политическото и военното ръководство в Москва.

* Немски журналист, главен редактор на крайнолевия вестник „Юнге Велт“. На 13 август 1967 г. дезертира от западногерманската армия и преминава в ГДР. Следва философия в Хумболтовия университет в Източен Берлин. Дипломира се през 1974 г., получава докторска степен през 1982 г. След обединението на Германия през 1989 г. е отстранен от Хумболтовия университет заради сътрудничество си с ЩАЗИ
                                      

Армин Папергер - главен изпълнителен директор на най-големия германски оръжеен концерн "Райнметал. На 12 юли т.г. германският канцлер Олаф Шолц потвърди информация на Си Ен Ен за разкрит от ЦРУ план за убийството на Папергер. Според американското разузнаване Русия планирала серия от атентати срещу директори на големи европейски оръжейни фирми

На 27 юни 2023 г. „Райнметал“ обяви, че ще достави на Украйна 14 танка „Леопард“. Така започна въоръжаването на украинската армия с германски бронирани машини

Съвременните западни стратези очевидно помнят възмущението от превъоръжаването, обхванало широки слоеве от населението в Западна Европа преди повече от 40 години. Също толкова ясно е, а и Москва потвърди това: всеки, който представлява заплаха за Русия, става нейна мишена.
Не е случайно, че инсталирането на американски ракети в Германия трябва да започне след следващите федерални избори. Но „канцлерът на света“ вече води предизборната си кампания с крилати ракети и хиперзвукови оръжия, разположени на наша територия. Това е прекалено.
Нервността на берлинските елити със сигурност е голяма. Когато Шолц бе попитан дали очаква голяма съпротива от хората, дори от собствената си партия, срещу разполагането на оръжия с голям обсег, той отговори с ентусиазъм, на който би завидял и Байдън: „Това решение се разработва от дълго време и не е никаква изненада за онези, които се занимават с политиката за сигурност и мир...“
Едно е ясно: ние имаме нужда от враг! Това се налага от постоянните кризи в държавата и обществото, от гнева на електората, от оръжейните компании и техните рупори - „Билд“, „Франкфуртер Алгемайне цайтунг“, „Шпигел“... Родният фронт се тресе, народните маси по никакъв начин не са готови за война и има още много да се работи върху имиджа на врага.
Опитът за атака срещу шефа на „Райнметал“, докладван от разузнавателните служби, бързо стана част от „хибридната война“ (както я описа моралният тромпетист на Християндемократическия съюз Родерих Кизветер). Тази война се води между Русия и Запада дълго време и във всички области. Вече имаше ответен удар: през уикенда пресата подготви своите читатели за факта, че магистралите и пристанищата скоро ще бъдат използвани само за транспортиране на войски, а на някои места ще се създават лагери за военнопленници.
Посланието е ясно: Справете се с това! „Ние“ ще продължим до „победата“...

Банки отново вдигат таксите

автор:Дума

visibility 683

/ брой: 138

Половин София остава без топла вода за 12 дни

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 138

ВАС отмени екостикерите за колите

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 138

Байдън напусна надпреварата

автор:Дума

visibility 583

/ брой: 138

Кличко допуска референдум за мир

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 138

Курти обвини Сърбия за взрив край езеро

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 138

Накратко

автор:Дума

visibility 572

/ брой: 138

Мътни води

автор:Евгени Гаврилов

visibility 696

/ брой: 138

Зад смокиновия лист

visibility 691

/ брой: 138

Bye-bye, Байдън

автор:Таня Глухчева

visibility 616

/ брой: 138

Празник на духа, наследен от Апостола

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 138

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ