01 Август 2024четвъртък06:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Една чужденка плаче за България

/ брой: 27

автор:Петра Ташева

visibility 828

Слушах как една чужденка, португалка, заселила се в наше село, говори на приличен български език, гледах как лицето й изразява възторг от хубостта на страната ни, как си е обзавела жилището с наши битови предмети и плаче за българите, които са принудени да живеят с мизерни пари. Плаче за това хубаво, но обезлюдено вече село, плаче за нас! И... аз също се просълзих. Защото от всичко "крещеше" истината за нас, българите, за живота ни, за икономиката ни, дето въобще я НЯМА! Всичко беше една жестока плесница за провала на прехода ни, за сгрешената политика на всичките наши управленци, които докараха за двадесет и кусур години дотам страната ни, че заприлича на пустиня! Пустиня, прекосявана от магистрали! И друго ми направи впечатление - възрастните хора от това село бяха все умни, интелигентни, образовани. Но те са станали такива в друго време! Върнали са се в селото си, за да се спасят, за да ОЦЕЛЕЯТ в този тежък наш живот.
Не е ли срамота за нас, за нашите управници, дето ни докараха до това жалко съществуване, че чужди граждани да плачат за нас! Не е ли грях, че имаме такава красива и богата на земя плодородна, на природни залежи страна, че имаме такъв способен народ и сега всичко е стигнало до такова положение, че събужда само жал и мъка човешка!
Накъде ни водите, господа управници? Не чувате ли плача на бедността, не виждате ли разрухата в страната? Как така в ХХI век има села без пътища и без ток? Без деца, без училища? Как тъй обезлюдяха и съвсем се закриха толкова китни селища? Защо няма работа за българите? Защо интелигентни и добре образовани млади хора са безработни? Защо всеки втори висшист си стяга куфарите за чужбина? Защо само за себе си мислите? Защо всеки, докопал се до власт, е станал богат? Защо си увеличавате само своите заплати? Не се ли виждате отстрани? Няма ли кой да ви каже истината за страната, за българите, за младите хора, за децата ни? Няма ли кой да ви каже истината за вас самите?
Повече от двадесет години все едни и същи хора се въртят в управлението на държавата. Карат се непрекъснато, нагнетяват небивало напрежение в душите на хората така, че лудна народът! Толкова много самоубийства, убийства надали е имало в България! Расте агресията сред деца, сред хората! Не спират обирите, кражбите! Не остана човек неокраден! И няма, и няма наказания за тези, които живеят само от кражби!
Българите искат съставът на депутатите в Народното ни събрание да се намали наполовина. Настояват за регламентиране на годините им като депутати. Нека да са 2-3 мандата, но не повече! Защото сега вече някои от депутатите ни ще се пенсионират като такива, а резултатите от тяхната дейност са само за собственото им благополучие!
И даже чужденците у нас, заселили се в красивите ни села, сред трудолюбивите и гостоприемни българи, за кратко време разбират основните проблеми в държавата ни. Само нашите управленци не са в час с всичко, което става у нас! Не чувстват ли, не виждат ли, не искат ли да разберат, че преходът у нас се е провалил! Че е нужна нова политика, че са нужни нови истински, способни управленци, дето да поведат по верни пътища живота ни! Иначе цял свят ще заплаче за нас!
 

Гръцки бизнесмен с интерес към "Лукойл Нефтохим"

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 144

Бизнес средата у нас се влошава

автор:Дума

visibility 756

/ брой: 144

Над 4,3 млн. са жилищата у нас

автор:Дума

visibility 773

/ брой: 144

Расте напрежението във Венецуела

автор:Дума

visibility 823

/ брой: 144

Протести в Сърбия срещу добива на литий

автор:Дума

visibility 869

/ брой: 144

Брюксел се сближава с Виетнам

автор:Дума

visibility 779

/ брой: 144

ЕС гласи нови мерки срещу Унгария

автор:Дума

visibility 811

/ брой: 144

Дясната киселина

автор:Александър Симов

visibility 900

/ брой: 144

Кой ще въведе контрол

visibility 828

/ брой: 144

Заканата на Ердоган

автор:Юри Михалков

visibility 869

/ брой: 144

В капана на екстремните жеги

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ