16 Юли 2024вторник02:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Евроидиоти ли са футболните ни отбори?

/ брой: 178

автор:Георги Аргиров

visibility 765

Голям срам браха българските футболни отбори още със старта на евротурнирите тази година. И четирите ни представители отпаднаха още след първото явяване на европейската футболна сцена. Напускане на турнирите още през юли не се беше случвало в досегашната ни футболна история.
ЦСКА отпадна от словенското джудже "Мура" в елиминациите на Лига Европа и още на другия ден "армейците" освободиха 11 играчи, което си е цял тим. След провала срещу босненския "Сараево" "Левски" не изгони само един от футболистите, но собственикът Тодор Батков наложи яки глоби, а гневни фенове налетяха на капитана Станислав Ангелов и треньора Илиан Илиев пред "Герена" и трябваше родната полиция да брани "сините звезди". Пловдивският "Локомотив" отпадна от холандския "Витес" и остана без собственик, но бързо успя да излезе от ситуацията. Аптекарският бос Веселин Марешки се нагърби да "лекува" черно-бялата лавина след оттеглянето на Константин Динев. Дали обаче варненският бос от дистанция ще успее е друг въпрос. Разградският "Лудогорец", сочен от всички за пример как трябва да се работи, отпадна от миналогодишния участник в групите на Шампионската лига "Динамо" Загреб къде с малко съдийска помощ, къде с малшанс.
Отпадането на ЦСКА е закономерно. Преди 4 години Димитър Борисов и Иво Иванов спасиха ЦСКА от фалит, но оттогава не се и научиха как се управлява футболен клуб. Всяка година перничаните наливат милиони, но след края на всеки сезон феновете на "армейците" говорят с мъка за провалена селекция, отпадане от евротурнирите и неясно бъдеще. Да припомним ли, че звездата на "червените" Жуниор Мораес бе продаден ден преди първия мач със словенците. Така ясно пролича, че да се "извозва" боклукът на София не е равносилно на това да се "извозва" ЦСКА. Каквото и правят двамата собственици на "червените", въпреки наглед добрите им намерения.
В "Левски" поне в организационен план всичко е наред. Има почти завършена селекция, но за момента няма резултати. Няма да е лошо обаче Тодор Батков по-малко да говори, защото след поредните провали обикновено ръси "бисери", които обаче не топлят сърцата на "синята половина" на България.
При "Лудогорец" положението е подобно. Там проблемът е предимно в липсата на шампионско мислене и самочувствие. Въпреки спечеления требъл и наличието на футболисти, извоювали титли и с други отбори, разградчани не проявяват футболна зрелост. Те забравиха основната футболна истина, че всеки мач се играе, докато съдията не свири неговия край. А това не се видя нито в Загреб, нито в Разград. В последните минути на редовното време и на скандално дългото продължение "зелените" се търкаляха по зеления терен, вместо да играят. Може би и затова съдията от Германия го даде това голямо продължение. Така отборите ни освен с позорен провал май заслужиха да бъдат определени за евродиоти.
 

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 911

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 833

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 909

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 818

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ