15 Август 2024четвъртък15:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръгнаха проверки на БАБХ преди Великден и Гергьовден

/ брой: 67

автор:Дума

visibility 11277

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите официални празници (1 май – Международен ден на труда, Великден и Гергьовден). Това съобщиха от агенцията.
До 8 май включително, ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и др.), както и на боята за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.
По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с произход България, червен цвят – с произход, различен от българския), коректното предоставяне на информация за потребителите за страната на произход на месото. Инспекторите ще следят и за коректно представяне на информация, в случаи на предлагане на размразено като охладено агнешко месо.
Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел засилване на мониторинга ще се вземат проби от всяка пратка с яйца, влизаща през границите, както от трети страни, така и от държави от Европейския съюз. ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани.

1700 работници от "Марица Изток" - предсрочно в пенсия

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 155

Спират разширението на "Чирен" заради проверката на Кьовеши

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 155

LNG терминалът в Александруполис ще заработи на 1 октомври

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 155

2% ръст на икономиката през второто тримесечие

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 155

Гърция се залавя с пожара до България

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 155

Протест в Братислава срещу словашката култура

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 155

Масови съкращения в германската икономика

автор:Дума

visibility 407

/ брой: 155

Накратко

автор:Дума

visibility 1043

/ брой: 155

Чудна Картинка

автор:Нора Стоичкова

visibility 923

/ брой: 155

Излизаме от релсите

visibility 819

/ брой: 155

Радев, спаси децата ни!

автор:Юри Михалков

visibility 726

/ брой: 155

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 461

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ