04 Септември 2024сряда17:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българите са похарчили рекордна сума в Гърция

/ брой: 169

автор:Дума

visibility 58

През това лято българите са похарчили рекордна сума за ваканция в Гърция. По данни на глобалната компания за финансови технологии Revolut, базирани само на транзакциите през платформата, в периода май–юли 2024 г. са похарчени 10 млн. евро. Спрямо 2023 г. увеличението е с 66%.
На второ място като дестинация, към която българите са правили най-големи плащания през платформата, е друга ключова туристическа дестинация – Италия. Там нашите сънародници са похарчили 6 млн. евро. това лято – сума, която е с 65% по-голяма от миналата година. Челната четворка по разходи се допълва от Великобритания и Испания, съответно с разходи от 5,3 и 4,7 млн. евро.
Разходът в чужбина на един клиент на Revolut тази година е средно 232 евро. В статистиката са включени данни освен за ваканционните пътувания, и за командировките.
От проучването Revolut Travel Report става ясно, че мнозинството българи са планирали ваканцията си в страната (60%), а 27% са избрали европейски дестинации. Анкетираните споделят, че планират почивката си в Гърция (11%), Турция (5%), Италия (3%).
До Гърция са пътували 52 хил. българи (ръст от 69 на сто в сравнение с година по-рано); до Италия 23 хил., което също е увеличение в сравнение с година по-рано – от 60 на сто. Ръст има и в избралите да пътуват до Турция (19 хил. с отчетен ръст от 40%) и Германия (18 хил. с отчетен ръст от 42%).
Чуждестранните туристи, посетили България това лято, са похарчили 60 млн. евро през Revolut. Сума, която е с 46% по-голяма в сравнение с година по-рано.
Сред европейските клиенти на Revolut, посетили България, лидери са румънците (146 хил. туристи, похарчили 20 млн. евро), британците (40 хил., похарчили 14 млн. евро), поляците (18 хил., похарчили 4 млн. евро), гърците (12 хил.), германците (9 хил. ). Средно най-много на човек са харчили французите (902 евро), американците (540 евро) и британците (532 евро).

Войници на САЩ нападнати в Турция

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 169

Дигитални ограничения за децата в Швеция

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 169

Мицотакис отпусна помощи под натиск

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 169

Накратко

автор:Дума

visibility 1323

/ брой: 169

Изборни безумия

автор:Юлия Кулинска

visibility 829

/ брой: 169

Курската битка - десетилетия по-късно

автор:Боян Бойчев

visibility 579

/ брой: 169

Ако тази авантюра продължи, Киев ще загуби 12 елитни бригади

visibility 458

/ брой: 169

Нова пенсионна реформа чука на вратата

автор:Аида Паникян

visibility 494

/ брой: 169

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ