17 Септември 2024вторник21:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Румен Радев:

Проблемът на РСМ не е с България, а преговорите за ЕС

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 424

Проблемът на РС Македония не е с България, а да започне преговорната рамка, приета като заключение на Европейския съвет от всички страни - членки, заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев. "В петък в страната беше македонският  президент Гордана Силяновска, с която разговаряхме. Очаквам този заявен стремеж за откритост, за конструктивизъм да бъде поет и от правителството на РС Македония", каза президентът. "Нека да е ясно, че това не беше нито държавно, нито работно посещение, и се надявам, че в най-скоро време Силяновска ще направи държавно посещение, което да е с всички официални церемонии по протокол. Това ще допринесе и за нашите отношения", поясни Радев. По думите му важно е какво ще направим оттук нататък да помогнем на РС Македония.
"По време на срещата на президента на РС Македония Гордана Силяновска с държавния глава Румен Радев в София не е поставено македонското знаме в гербовата зала на президентството, тъй като визитата на Силяновска е била по повод културно мероприятие, а не държавно или работно. Такива посещения не изискват стриктно спазване на държавния протокол", обясни по-рано съветникът на Радев Димитър Стоянов.
В събота от кабинета на Силяновска поискаха обяснение от българска страна заради липсата на македонското знаме по време на срещата. Посланикът на България Желязко Радуков пък беше извикан на разговор в Министерството на външните работи на РС Македония.
ДУМА припомня, че в петък Силяновска посети София заради представлението на "Набуко" в Софийската опера, изпълнено от състава на Македонската национална опера и балет. С нея трябваше да бъде и президентът Румен Радев, но заради трагедията с двамата загинали пилоти край "Граф Игнатиево" той не отиде на представлението.
Независимо че протоколът не изисква издигане на националния флаг при частно посещение, премиерът на РС Македония Християн Мицкоски продължи с манипулативните коментари за знамето. За него било важно Европа и светът да видят открито какви са истинските намерения на ръководството в София. Преминати са всички червени линии, заяви вчера той.

Отчитат рекордни загуби на вода

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 177

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3% през октомври

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 177

НСИ отчете годишна инфлация от 2,1%

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 177

Бум на фалшивите столевки

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 177

Втори опит за убийство на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 177

Рокади в Еврокомисията

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 177

Мексико прие съдебната реформа

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 177

Стачка в косовския парламент за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 177

Жалките пари

автор:Аида Ованес

visibility 439

/ брой: 177

Вода газим, жадни ходим

автор:Мая Йовановска

visibility 397

/ брой: 177

Българчета - граждани на света

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 177

Виновен е Рогатия

автор:Мая Йовановска

visibility 393

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ