18 Юли 2024четвъртък20:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Легендите от САЩ 1994 събраха 460 000 лева

Боби Михайлов бе избран за президент на фондация "Национали 94"

/ брой: 135

автор:Дума

visibility 322

Фондация "Национали 94" събра 460 000 лв. само на първото си публично събиране. Организацията бе основана от легендарния отбор на България, достигнал до бронзовите медали на Мондиала в САЩ. На церемонията от 22-мата футболисти не присъстваха само Емил Кременлиев и Илиян Киряков, които имат ангажименти, борещият се с коварна болест Петър Хубчев и покойният Трифон Иванов.
Събитието уважиха бизнесмени, които след като бяха платили по минимум 1000 или 1500 лв. за куверт, направиха истинско шоу в търга за артикули на играчите от незабравимото американско лято. Първоначално бяха събрани 67 100 лв. от вход и дарения, а от търга постъпиха още 391 000 лв.
Най-скъпо бяха продадени две фланелки на Христо Стоичков. Първата, с която вкара два гола за победата на България на световни футболни финали срещу Гърция (4:0), бе купена за 100 000 лв. от Слави Бинев при стартова цена от 2000 лв. Фланелката на носителя на "Златната топка" от 1994 г. от успеха с 2:0 над Аржентина, с която отбеляза първото попадение във вратата на "гаучосите", бе продадена също за 100 000 лв. Купи я проф. Николай Вълканов. Бизнесменът Владимир Житенски плати 60 000 лв. за футболните обувки на Камата, с които той вкара двата гола за успеха над гърците. Най-успешният президент на Левски Тодор Батков плати 20 000 лв. за оригинална топка от първенството с подписите на всички играчи, като обяви, че я дарява на музея на "сините" на "Герена".
За президент на фондацията бе избран Боби Михайлов. Стоичков и Балъков ще бъдат негови заместници. Само с подписите на тримата могат да излизат пари от касата.
"Национали 94" ще помага на спортисти в нужда и на деца в неравностойно положение.
На церемонията Стоичков и Михайлов публично се сдобриха. Конфликтът между двамата възникна, докато Ицо бе треньор на Литекс, а бившият вратар - шеф на БФС.
"Не е трудно да стиснеш ръка и да кажеш "Извинявай". Това е нашият път. За мен Боби винаги е бил капитан на този отбор. Винаги сме го слушали като капитан. Човекът, който трябваше да поведе отбора, е той", каза Стоичков.
"Винаги сме били и ще продължим да бъдем заедно. Когато сме заедно, винаги сме били силни. Надявам се в тази благотворителна инициатива да успеем да съберем нужните средства, за да можем да помагаме на хората", допълни Михайлов.

2615 лв. на месец са нужни за издръжката на 3-членно семейство

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 135

Държавните фирми в България не са ефективни

автор:Дума

visibility 531

/ брой: 135

Увеличават се фалитите на компании

автор:Дума

visibility 523

/ брой: 135

Ще говори със София, но с редовен кабинет

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 135

Гърция със спешни мерки за цената на тока

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 135

Макрон прие оставката на премиера Атал

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 135

Тайван да си плаща за отбраната

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 135

Диагнозата на държавата

автор:Александър Симов

visibility 566

/ брой: 135

Денят на бръснача

visibility 544

/ брой: 135

Ганьо е победим, само ако бъде смачкан

visibility 557

/ брой: 135

Подводните камъни на външното оценяване

visibility 518

/ брой: 135

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ