28 Октомври 2024понеделник08:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка Форум филм България

Рейф Файнс разкрива шокираща тайна, която може да разклати устоите на католическата църква

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 1476

Канени сме да присъстваме на едно от най-старите и потайни събития в света - "Конклав", на 8 ноември в кината. Режисиран от носителя на "Оскар" Едуард Бергер и воден от забележителен актьорски състав, начело с Рейф Файнс, Станли Тучи, Джон Литгоу и Изабела Роселини, филмът отвежда в сърцето на Ватикана, където след смъртта на папата назрява скандал, който ще шокира света.
Адаптация на едноименния роман на Робърт Харис, "Конклав" разказва развиващата се в рамките на няколко дни история на кардинал Лорънс (Файнс), който е натоварен с отговорностите по избора на нов понтифик след неочакваната смърт на досегашния обичан папа. Когато най-влиятелните лидери на католическата църква се събират от целия свят и се заключват заедно зад стените на Ватикана, Лорънс се оказва в центъра на огромна конспирация и разкрива шокираща тайна, която може да разклати самите устои на католическата църква.
Трейлърът на "Конклав" повдига завесите към малко познатия на широката публика ритуал по избирането на папа и свидетелства, че и този път Едуард Бергер не изневерява на зашеметяващия си визуален стил, усета за ритъм и съспенс, забележителното внимание към детайла и изграждането на пълнокръвни и дълбоки образи, тук изиграни от наистина изключителни актьорски таланти. "Конклав" обещава на зрителите в кината паметен психологически трилър с много напрежение, политически интриги, сложни морални казуси и редица щекотливи теми, сред които и тази за естеството на вярата.  
Режисьор е Едуард Бергер ("На Западния фронт нищо ново"), а сценарият е на Питър Страуан, който адаптира едноименния роман на Робърт Харис.
По повод излизането на филма на голям екран у нас изд. "Обсидиан" публикува второ издание на романа "Конклав" на Робърт Харис в превод на Любомир Николов, художествено оформление Николай Пекарев.
Робърт Харис (р. 1957) е британски писател, известен най-вече с историческите си романи. Завършва литература в Кеймбридж, а след това работи като журналист в различни медии - Би Би Си, "Обзървър", "Сънди таймс". Започва да пише документална проза в началото на 80-те години, но става популярен с първата си художествена творба - "Фатерланд" (1992). Филми са правени по общо седем от книгите на Робърт Харис - "Фатерланд", "Енигма", "Архангел", "Сянката", "Мюнхен", "Офицер и шпионин". Най-новата филмова адаптация е на "Конклав". Романите на Харис са преведени на 40 езика.

262 000 специалисти не стигат на безнеса

автор:Дума

visibility 1386

/ брой: 204

Млякото поскъпва с 400% от фермата до магазина

автор:Дума

visibility 1488

/ брой: 204

АПИ обяви търг за ремонт на пътищата за рекордните 2,25 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 1203

/ брой: 204

Русия ратифицира пакта с КНДР

автор:Дума

visibility 1368

/ брой: 204

Турция атакува Сирия и Ирак след атентата

автор:Дума

visibility 1892

/ брой: 204

Над 1/4 от американците се опасяват от война

автор:Дума

visibility 1561

/ брой: 204

Различните избори

автор:Александър Симов

visibility 1784

/ брой: 204

Да върнем заедно държавата на хората

автор:Дума

visibility 1612

/ брой: 204

100 решения за България

автор:Дума

visibility 1440

/ брой: 204

Ще се боря срещу социалната изолация и неравенствата

автор:Дума

visibility 1841

/ брой: 204

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ