Здраве
Защо да ядем манго?
/ брой: 157
Въпреки че е един от най-популярните плодове в света, мангото все още се смята за екзотика както в САЩ, така и у нас. Въпреки това ползите от този плод не са малко, казва Катрин Брукинг, която е регистриран диетолог с магистърска степен по хранене от Колумбийския университет.
Тъй като мангото е естествено сладко, консумацията му може да помогне човек да уталожи желанието си за бонбони или други захарни храни. Мангото съдържа 83% вода, което бързо засища. Този плод съдържа над 20 витамина и минерала. Само една купичка ви осигурява 100% от дневните нужди от витамин С. Мангото е богато на фибри, съдържа няколко противовъзпалителни съединения, включително и бета каротин. Освен витамин С, мангото съдържа витамин А, Е и К, както и ценни за здравето микроелементи - магнезий, фосфор, цинк.
Брукинг предупреждава, че въпреки ползите от този плод, някои хора може да са алергични към него.