15 Август 2024четвъртък01:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

За сериозен риск от нови пожари предупреждават огнеборци

Тракторист призна, че е запалил огъня в Сакар

/ брой: 154

автор:Дума

visibility 256

Създава се висок риск от възникване на нови пожари, предупреди директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов. "Небрежността е основен фактор", коментира Джартов.
Вчера 18 военнослужещи с техника от състава на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на лейтенант Преслав Благоев, действаха в района между селата Петрово и Голешево. Групата оказа помощ на пожарникарите от Главната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и прокара просеки с цел недопускане разрастването на пожара.
Тракторист на 58-годишна възраст беше задържан за пожарите в землищата на харманлийските села Коларово и Изворово в Сакар, съобщи Областната дирекция на МВР в Хасково. Мъжът сам съобщил, че пламъците са лумнали от трактор. Той вършел селскостопанска работа на полето въпреки забраната за такива дейности.
Заради пожара община Харманли обяви поредно за това лято бедствено положение. Огънят засегна около 2000 декара площи - стари лозя, сухи треви, храсти и част от гора. Вчера сутрин пожарът бе локализиран, а бедственото положение - отменено.
Пожарът на границата с Република Северна Македония няма опасност да навлезе у нас.
На българо-гръцката граница в планината Славянка има едно действащо огнище.
На 90% е овладян пожарът в община Невестино, съобщиха от Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка, посочиха от там.
По техни данни, до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора, като на места пожарът е бил и върхов. Пожарът възникна понеделник следобед в района на с. Неделкова Гращица, община Невестино.
Потушени са пожарите и в община Бобошево и в района на с. Яхиново, община Дупница. На място дежурят екипи на горските стопанства и пожарната, за да не бъдат възобновени огнищата.
Пожар до вчера имаше в близост до рекултивираното сметище на община Бобов дол, но няма опасност за хора и сгради, каза още от Пожарна безопасност.
Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево в понеделник вечер. На двете места бяха изпратени по шест пожарни автомобила, както и вертолетите "Кугър" и Ми-17. Общо 68 пуска на над 118 тона вода извършиха двата вертолета и екипажи от авиационната база в Крумово. По-рано в понеделник стана ясно, че е избухнал пожар във вилна зона "Дондуково" на Златосел, изгорели са къщи и огънят е поел в посока село Свежен. Огънят в покрайнините на Черничево застрашаваше къщите на селото, но вятърът обърнал пламъците към близкия язовир и нямаше опасност за жителите и къщите им.

Хората на Кьовеши влязоха в "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 154

Нивите поскъпнаха повече от два пъти за 7 години

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 154

Митниците монтират суперскенери по границата

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 154

Българският износ изостава с 6% на полугодието

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 154

Банди вилнеят в Дания и Швеция

автор:Дума

visibility 573

/ брой: 154

Потушени са повечето пожари в РС Македония

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 154

Нов руски командващ за Курска област

автор:Дума

visibility 543

/ брой: 154

Накратко

автор:Дума

visibility 1822

/ брой: 154

Лявото обединение и неговите душмани

автор:Александър Симов

visibility 645

/ брой: 154

Вакханален танц

автор:

visibility 1044

/ брой: 154

Бойното кръщение на военноморския ни флот

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 154

Що е ляво и има ли то почва у нас?

visibility 587

/ брой: 154

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ