05 Септември 2024четвъртък13:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: На България не й трябват сглобки, а работещ парламент

Народно събрание, което защитава чужди интереси, на България не ѝ е нужно

автор:Дума

visibility 312

„Обединената левица подписваме изключително важно споразумение. Всяка една от партиите от лявото пространство изпихме горчивата чаша, за да разберем, че разединени не можем да сме първа политическа сила и да променим страната.“

Това заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов пред Евроком. Той обяви, че освен на обединението на левицата, ще се заложи на нови млади лица, които да бъдат на избираеми позиции в листите за народни представители.

 По думите на Борислав Гуцанов държавността в България е заложена на карта и е необходимо рестартиране на цялата система, а БСП може да бъде гарантът за това.

„Хората, които излязоха на улицата преди 3 години с толкова много енергия и надежда за промяна, бяха разочаровани и предадени. А промяната на Конституцията от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС беше политическо безумие, на което днес сърбаме попарата. Това трябва да се промени“, посочи председателят на ПГ на „БСП за България“.

Според него в последните години Народното събрание под диктата на мнозинствата, в които БСП не участваше, се е занимавало единствено с даване на оръжия на Украйна, закупуване на свръхскъпа американска военна техника, която е заплатена, но не и получена, както и разпродаване на Българската армия и българската енергетика – и нищо полезно за българските граждани.

„Такъв парламент, който защитава чужди интереси, но не и българските, на България не ѝ е необходим“, категоричен бе Гуцанов.

Социалистът определи поредният опит на Народното събрание за продажба на оборудването на АЕЦ „Белене“ като национално предателство. „Значи, Украйна може да построи ядрена централа с руски реактори, а ние, които сме платили това оборудване, не можем – кой ни забранява? Не е ли по-важно да имаме евтин ток за бита и за икономиката ни, да имаме възможност за износ и оттам да се печели, за да имаме добро образование и добри социални грижи“, попита риторично социалистът.

Спред Борислав Гуцанов не трябва да има повече сглобки. „Трябва да има работещ парламент и диалог между политическите партии по политики. Затова ние предложихме да има експертно правителство – няма как в тази политическа ситуация да се формира партиен кабинет. Всяка партия трябва да отстъпи от своя егоцентризъм и да направи всичко възможно да се начертаят няколко приемливи приоритета за развитието на България, по които да се върви напред“, каза още той.

По повод изключването на бившия председател на БСП Корнелия Нинова, Гуцанов подчерта, че досега никой не си е позволявал да блокира регистрацията на собствената си партия и изрази надежда, че това вече е затворена страница.

„На последното си заседание Националният съвет на БСП задължи Корнелия Нинова да подпише пълномощното на и.ф. председател Атанас Зафиров за регистрация на партията на изборите и тя отказа. И естествено тогава се стигна до нейното изключване. Че кой е над органа, който управлява партията – Националния съвет“, коментира социалистът.

Имаме нужда от оборудването за "Белене", замразете продажбата

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 170

"Шкода" ще достави 20 нови мотриси за БДЖ след 2 години

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 170

Има риск от ново поскъпване на храните

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 170

Около 380 000 българи ще пътуват през празничните дни

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 170

Зеленски подхвана чистка в правителството

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 170

6267 мигранти влезли в Испания за два месеца

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 170

Русия подкрепи Мадуро в случая със самолета му

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 170

Хиляди случаи на насилие в религиозни училища

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 170

Неадекватност

автор:Мая Йовановска

visibility 314

/ брой: 170

БСП не е фирма

visibility 313

/ брой: 170

ЕС срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 256

/ брой: 170

За прахчето на една певачка

автор:Боян Бойчев

visibility 251

/ брой: 170

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ