16 Август 2024петък19:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зад граница

"Вездесъщият" с успешно представяне в Лос Анджелис

/ брой: 223

автор:Дума

visibility 2338

Най-интензивната част от промоционалната    кампания на филма на Илиян Джевелеков "Вездесъщият", който се състезава за номинация за "Оскар" в категорията "Чуждоезичен филм", премина в САЩ. В ключови кина в Лос Анджелис бяха организирани прожекции, на които присъстваха множество членове на Американската филмова академия, научи ДУМА от Мила Войникова от "Мирамар филм". Едно от основните събития беше участието на филма в цикъла "Awardsline" на престижната професионална медия "Deadline Hollywood", която избира да покаже малка част от 87-те заглавия от цял свят, състезаващи се за номинация. След всяка от прожекциите режисьорът Илиян Джевелеков, актьорът Велислав Павлов и Мила Войникова от продуцентския екип имаха срещи с публиката. Отзивите до този момент са изключително добри.
Членовете на Академията са впечатлени от актуалната тематика на филма и световната й валидност. Обсесията на главния герой (Велислав Павлов) да следи всички около себе си със скрити видеокамери показва много аспекти от съвременния живот, които засягат както обществото като цяло, така и лично всеки от нас. Високи оценки и комплименти получиха всички елементи на филма - сценарий, актьорска игра, определяна като "феноменална", дизайн, монтаж, музика. 
Кампанията се реализира с подкрепата на Националния филмов център, Министерството на културата, Столичната община, "Феър плей интернешънъл" АД, Ваканционно селище "Санта Марина", Ню Бояна филм студиос.
В следващите седмици предстоят още допълнителни прожекции в Лос Анджелис. В началото на декември членовете на академията подават гласовете си и в средата на месеца ще бъдат обявени деветте заглавия, които ще продължат състезанието за номинация, до която ще достигнат само пет филма.

Птицевъдите искат да се забрани вносът на украински яйца

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 156

Доган по документи се разделя с ТЕЦ "Варна"

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 156

Производствените цени в селското стопанство спадат

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 156

Украйна може да се откаже от ядрени ни реактори

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 156

Съединените щати не са световен полицай

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 156

Жалба в Гърция за пожара до границата

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 156

Нови версии за атаките срещу "Северен поток"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 156

Накратко

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 156

Ни чул, ни видял

автор:Аида Паникян

visibility 509

/ брой: 156

Политически цайтнот

visibility 480

/ брой: 156

Пропадането на Източна Европа

автор:Боян Дуранкев

visibility 395

/ брой: 156

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ