15 Юли 2024понеделник12:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акценти

Свинщини в годината на прасето

/ брой: 150

автор:Лозан Такев

visibility 1731

Преходът тече вече три десетилетия, съпътстван от... непрекъснати процедури. Примерите са знакови. След европейски началници и лидери със съмнителна сексуална ориентация начело на Еврокомисията застана майка на седем деца... Има шанс и демографските усилия да се променят. Но за премахване на различните скорости в Европа е рано да мечтаем, на храните и стоките втора употреба - също. За самочувствието, че сме българи сред евроатлантическите ценности, кога ще стане въпрос?!

В процедурите се намесиха постоянни оставки. У нас някои останаха при асансьорите си, терасите си и апартаментите си и напуснаха високите и най-често незаслужени парламентарни длъжности, постове на заместник-министри, министри, кресла в ДАНС, НАП и пр.

Използваха пак процедури, за да заговорят отново за престъпното време до 1989 г., в което нито имаше птичи грип, ни луда крава, нито африканска чума, а за евтаназия не бяхме и чували...

Външният дълг тогава не беше 34 милиарда лева (Нали помните как Димитър Езекиев пръв проговори за дълга ни?). Изтребителите не бяха осем, не бяха непременно американски и не струваха над два милиарда и двеста милиона, предплатени в очакване да ги имаме след 2024 година, когато ще обучим и 12 пилоти за тях!

За линия на бедност никой не говореше. Днес е бедна фантазията ви за разликата в доходите на населението. Някога се дразнехме, че е три пъти. Сега е осем пъти. Днес постоянно се захранваме с нови примери за това, че над два милиона българи са под линията на бедността, а други трупат спестявания в офшорки, в наши и чужди банки и алчността им е безкрайна и ненаказуема. 

Престъпността и измамите - парламентарни и телефонни - тогава не бяха на мода. Нищо, че ако сега питате тридесетгодишните поданици на страната, ще ви обсипят с примери за комунистически извращения, далавери и недоверие към периода между 1944 и 1989 г. На това учат днешните учебници, това вече преподават учителите. Такова е днешното ни общество - в процедура на забрава например за стиха на Вапцаров "Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме". Това един терорист го е казал, нали знаете, затова да перифразираме: "А в Прехода ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те отричахме!"

Пак през престъпното време дори "патриоти" не се наричахме, а днес лъсна процедурата по изгонване на едни "патриоти" от други "патриоти" и стана ясно, че те не са нито обединени, нито патриоти... Перманентно текат процедурни рундове между Сидеров и Каракачанов, между Симеонов и Сидеров. И процедурното зрелище продължава.

Личните ни данни по онова време не ставаха публични като след днешните процедурни усилия на хакерите. Не ни крадяха апартаментите с фалшиви процедури. А кой можеше и да си помисли, че ще има 100 хиляди лева за гаранция за свободата си!?

Сега, ако тръгне процедура за изясняване на интелектуалните данни на управляващите, веднага ще бъде прекратена поради липса на доказателства... А колко мозък е нужен на един политик, за да носи прякор Мозъка?

Имаше процедури за мандатността сред управляващите и в парламента. Нещо променило ли се е? От ветерани и доайени в политиката отново мирише на застой и мухъл...

И докога ще спорим колко членове на БКП има в политическа партия ГЕРБ? Докога, като положението е същото и при патриотите, при СДС и ДСБ, при НДСВ, при ДПС, при всички останали български партии и коалиции.

Най-новата процедура е всички да запеем новата песен на "Ку-Ку бенд" "Едно ми е такова"... Защото Шоуто свърши, но простотията остава в годината на свинята. Уж беше година на прасето, пък стана на година на чумата. Само свинщините ни при всички демократични процедури не ги лови нито африканската, нито балканската чума...

Левите с послание за обединение

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 132

Няма да подкрепим Денков за премиер

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 132

Синдикатите готвят протести

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 132

Огнен ад в страната

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 132

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 91

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 82

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ