03 Август 2024събота00:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ludogorets.com

Лудогорец продължава в Шампионската лига

"Орлите" загубиха от Динамо Минск, но си осигуриха евромачове до Коледа

/ брой: 146

автор:Дума

visibility 176

Лудогорец се класира за III предварителен кръг на Шампионската лига. "Орлите" елиминираха Динамо Минск с общ резултат 2:1. Беларусите бяха близо до сензация, след като спечелиха реванша с 1:0 с гол на Иван Бахар (37). Мачът се игра на стадиона в унгарския град Мезокьовезд. Дебютиралият на вратата на "орлите" Хендрик Бонман обаче не трепна до края и не допусна повече попадения, въпреки че съотборниците му пред него бяха доста неубедителни.
За място в плейофите "зелените" от Разград ще спорят с азербайджанския Карабах, който елиминира Линкълн (Гибралтар). Първата среща е в Баку във вторник, а реваншът - седмица по-късно.
С елиминирането на Динамо българският доминатор си осигури евромачове до Коледа. Ако отпадне от Карабах, Лудогорец отива в плейофите на Лига Европа. При положение, че не влезе в групите на втория по сила турнир, българският първенец попада в основната фаза на Лигата на конференциите. За там премията от УЕФА е 3 млн. евро, а приходите от тв права, реклами и билети са отделно. Това ще бъде девето поредно участие на българския шампион в груповата фаза на европейски турнир и общо 11-о от европейския дебют на "орлите" през 2012 г.
"Това е турнирен сблъсък, който спечелихме. Правим много индивидуални грешки. Ние сме отбор, който контролира играта, но сега имаше доста дезорганизация. И напрежение в играчите. Срещу отбор като Карабах не трябва да правим грешки, а да играем футбол", обяви треньорът Георги Дерменджиев.
"Всеки мач е труден, когато си в квалификациите на Шампионската лига. Адаптацията ми върви добре и съм щастлив, че помогнах на отбора. Ще си извлечем поуките, което ще ни направи по-добри за следващите мачове. Знаем какво можем да очакваме срещу Карабах. Става все по-трудно с всяка следващата стъпка", призна немският страж на "орлите".

Резултати
Шампионска лига
II кръг, реванши
Динамо Минск (Блрс) - ЛУДОГОРЕЦ 1:0 Бахар (37) (1:2 общ резултат); РФС Рига (Лат) - БУДЬО/ГЛИМТ (Нор) 1:3 (1:7); МИДТИЛАНД (Дан) - Санта Колома (Анд) 1:0 (4:0); Макаби Тел Авив (Изр) - ФКСБ (Рум) 0:1 (1:2); Партизан (Сър) - ДИНАМО К (Укр) 0:3 (2:9); ЯГЕЛОНИЯ (Пол) - Паневежис (Лит) 3:1 (7:1); Борац Баня Лука (БиХер) - ПАОК (Гър) 0:1 (2:4).
* Заб.: Отборите с главни букви продължават към III квалификационен кръг в Шампионската лига. Отпадналите ще играят в III квалификационен кръг в Лига Европа.

Българският еврокомисар може да поеме енергетиката

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 146

За 6 месеца банките са прибрали близо 1 млрд. лв. такси

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 146

"Булгаргаз" отчита 100 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 146

Над 400 000 българи търгуват с криптовалути

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 146

Иран се закани да отмъсти на Израел

автор:Дума

visibility 611

/ брой: 146

В Англия се надигнаха срещу имигрантите

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 146

Мадуро поиска одит на президентските избори

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 146

САЩ спират $95 млн. помощ за Грузия

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 146

Честито, другарю Йорданов!

автор:Нора Стоичкова

visibility 588

/ брой: 146

Главчев допусна гаф

visibility 552

/ брой: 146

Датата - 02.08.2024 г.

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ