05 Август 2024понеделник22:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦРУ с тайни доставки за Киев

/ брой: 131

автор:Дума

visibility 494


Агенцията води кампания в подкрепа на Украйна, включително със "сив флот" от търговски самолети, превозващи оръжия през Централна и Източна Европа

ЦРУ има агенти на терен в Украйна, управлява тайна мрежа за доставки и помага на Киев да се бори с Русия, твърди сп. "Нюзуик", позовавайки се на анонимни източници в правителството на САЩ.

"ЦРУ беше в центъра на войната още преди да започне", твърди в своя статия Уилям Аркин. Директорът на агенцията Уилям Бърнс посети Москва през януари 2022 г. и въпреки че не успя да убеди Русия да не нахлува в Украйна, той накара Кремъл да приеме американските "правила".                       

Почти всеки ден на летището в Киев пристигат военно-транспортни самолети с оръжия и боеприпаси за украинската армия

"Правилата на ЦРУ" гласят: "Вашингтон и Киев няма да предприемат действия, които могат да застрашат Русия или оцеляването на руската държава". В замяна "Москва няма да ескалира войната извън Украйна или да прибегне до използването на ядрено оръжие..."

"На САЩ се пада да наложат тези обещания", заяви анонимен високопоставен служител на военното разузнаване пред "Нюзуик". Офис на ЦРУ, базиран в Полша, води кампания в подкрепа на Украйна, включително със "сив флот" от търговски самолети, превозващи оръжия и други материали през Централна и Източна Европа. Агенти на ЦРУ влизат и излизат от Украйна на тайни мисии, за да подпомагат операциите с нови оръжия и системи, но винаги се опитват да "избегнат пряка конфронтация с руските войски".

"Дали ЦРУ е на терен вътре в Украйна? Да, но това не е престъпление", смята висш представител на службата, защото това е част от усилията на Байдън да държи американците далеч от опасността и да увери Русия, че няма нужда да ескалира войната...

Проблемът е, че Украйна не следва "правилата" на Байдън. "Нюзуик" вини Киев за взривяването на газопровода "Северен поток", за удара по Кримския мост и за атаките с дронове срещу Кремъл и руски военновъздушни бази. Анонимен разузнавач сподели, че диверсията на Кримския мост показва това: Зеленски или няма пълен контрол над собствената си армия, или не иска да знае за определени нейни действия.      

Тези атаки повдигат още един въпрос: дали ЦРУ познава достатъчно украинските планове, за да им влияе и да се придържа към тайното споразумение с Москва? Всъщност ЦРУ е толкова несигурно в прогнозите си за намеренията на Зеленски, колкото и за плановете на Путин. 

В интервю за СиЕнЕн, коментирайки визитата в Киев на шефа на ЦРУ Уилям Бърнс, Зеленски опроверга версията на "Нюзуик" и повдигна завесата пред двойната американска игра с тези думи: "Нямаме никакви тайни от ЦРУ..."

Започват засилени проверки за скорост по пътищата

автор:Дума

visibility 180

Полиция и доброволци издирват 73-годишна жена от Иваново

автор:Дума

visibility 171

ИТН връща мандата днес

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 147

Водата измести палмовото масло в сиренето

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 147

Хранителната индустрия се обяви срещу засиления данъчен контрол

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 147

Плащаме с левове до 1 август догодина

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 147

Бюджетът на червено с 1 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 147

Ескалират безредиците във Великобритания

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 147

Виетнамският президент стана и генерален секретар

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 147

Крайнолеви саботирали жп мрежи в Германия

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 147

Криза отвън

автор:Александър Симов

visibility 418

/ брой: 147

Време е да се спрат

автор:Зорница Илиева

visibility 391

/ брой: 147

След белия мъж идва жената

visibility 361

/ брой: 147

Защитата при бедствия е колективна задача

visibility 362

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ