30 Юли 2024вторник10:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щастието на истинската храна, събрано в една кутия

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 1560

Първият том от поредицата кулинарни колекции за модерния градски човек "Изкуството на истинската храна" ще бъде представен на матине на 10 октомври от 11 ч., научи ДУМА от Серхио Давила. Всеки, който случайно или не се озове на бул. "Янко Сакъзов" 42 (магазин CASAVINO Заимов) в неделната сутрин, може да се присъедини към специалното представяне. Специалната колекция кулинарни картички са предназначени за всички, които живеят съзнателен, здравословен и активен начин на живот. Този том се предлага и с лимитирана серия колекционерска дървена кутия, която ще събира всички следващи томове от поредицата.
Кулинарните решения в сборника са лесни, бързи, вкусни, създадени с реални естествени продукти и могат да бъдат сготвени от всеки, дори никога да не е докосвал кухненски пособия. Картичките са подходящи за закачане с магнит върху хладилника, подканят към непосредствен контакт, като контрапункт на забравяните върху лавиците тежки кулинарни книги. От колекционерското издание ще научите как една купичка супа може да държи човек сит с часове, как продукт с въглехидрати трябва да съдържа и фибри, и още как съвременният градски човек може да се храни здравословно в градската джунгла. Рецептите в "Изкуството на истинската храна" са съпроводени с хранителна информация за съдържанието на калории и макроелементи, защото всеки има различни хранителни нужди и дават идеи как да добавим допълнителна енергия към всяка порция.
Авторки на "Изкуството на истинската храна" са Галина Толкингтън и Диана Шингарова. Галина - авторка на рецептите, е консултант по здравословно хранене и фитнес експерт. Диана е художничка, стилистка, дизайнерка - авторка на фотосесиите и цялостната графична концепция на изданието.
 

Състоянието на "Мини Марица-изток" се влошава

автор:Дума

visibility 856

/ брой: 142

Помощи за бизнеса, ако токът поскъпне над 180 лв/МВтч.

автор:Дума

visibility 792

/ брой: 142

Депутатите искат да влезем в еврозоната от юли догодина

автор:Дума

visibility 778

/ брой: 142

Лозари и винари излизат на протест

автор:Дума

visibility 765

/ брой: 142

Киев проси ток от Словакия, на която спря руски нефт

автор:Дума

visibility 817

/ брой: 142

Ултралеви виновни за жп саботажа във Франция?

автор:Дума

visibility 789

/ брой: 142

Китай с литературен кът в Националната библиотека

автор:Таня Глухчева

visibility 748

/ брой: 142

Накратко

автор:Дума

visibility 692

/ брой: 142

Обръщение към българския народ*

visibility 793

/ брой: 142

Жалко за олимпизма

автор:Боян Бойчев

visibility 752

/ брой: 142

Горе главата – заедно няма кой да ни спре!

visibility 748

/ брой: 142

Българският сателитен синдром и Украйна

автор:Искра Баева

visibility 793

/ брой: 142

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ