16 Октомври 2024сряда13:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Андрей Вълчев: БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА няма да отстъпи от ценностите си - солидарна България, справедливо общество и социална държава

Развитието на Северозапада не търпи партийна окраска

автор:Дума

visibility 194

„Никоя партия от БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА няма да отстъпи от нашите ценности за солидарна България, за справедливо общество, социална държава. Тази триада е в основата на идеята ни за обединение“. Това заяви в ефира на Евроком водачът на листата на левицата във Враца Андрей Вълчев. По думите му за това представителите на лявото обединение са посрещани много радушно с думите "най-накрая". Вълчев сподели, че личните му впечатления са, че всички членове и симпатизанти от област Враца дълго време са чакали промяна, не като механичен сбор от партии, а като осъзната необходимост от огромно обединение на всеки с претенция да е част от лявото политическо пространство. „Аз съм социалист и наистина ми е трудно да ви опиша радостта от обединението и дали ще мога да оправдая доверието и отговорността да представлявам левите политики и левите алтернативи, които защитава тази огромна лява коалиция“, коментира той. Социалистът сподели, че не може да скрие своята благодарност за доверието от цялото ляво обединение да бъде водач на листата в област Враца.

По думите му БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА предлага разумно решение за излизане от политическата и общата криза. Според него левицата предлага правителство, защо не с мандата на лявото обединение, което да налага експертни решения, с подкрепа за два-три-пет приоритета, около които би се стигнало национално съгласие. „И кой носи отговорност да преведе държавата през тази поредица от кризи. Тъй като гръбнакът на коалицията е най-старата системна партия БСП, коалицията БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е единственото реално решение за постигане на така желания изход от политическата криза“, обясни Вълчев. 

По повод ниската избирателна активност и купения вот, Андрей Вълчев коментира, че да се гласува е право. Според него въпросът е как това право се упражнява. Той обясни, че трябва да се борим с причините, а не с последствията. За тази цел той каза, че трябва да се създадат работни места, да се наблегне на образованието, да има насочени инвестиции за изравняване на регионалните дисбаланси в държавата. „Държавата да се върне обратно в обществените процеси, всеки да получава получава нормален доход, а не да мизерства в съвременна форма на робство. Тогава можем да се поздравим с прекратяване на тази уродлива практика с купуването на гласове“, коментира той. 

Според него на 27-ми трябва да излезем всички и да гласуваме. „Всеки глас от сърце е глас срещу купените гласове. „Ще се радвам да подкрепите нашата коалиция с номер 28 в бюлетината. Преди всичко излезте и упражнете правото си“, каза той. 

Андрей вълчев коментира, че амбицията на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА е да предложи решения. „За това нашият слоган е ВРЕМЕ ЗА РЕШЕНИЯ. Предлагаме 100 мерки, които по същество са решения в приоритетни области“, обясни той. Като пример социалистът даде политиките в сферата на външната политика, които обобщи с една дума – мир.

Помолен да коментира състоянието на региона ,в който е водач той отговори: „На първо място във врачанския край искат да бъдем честни. Честни със себе си и с останалите политически играчи на терена. Развитието на Северозапада на търпи партийна окраска.

Партиите, купуващи гласове, да не участват в избори

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Една справедлива и правова България е възможна

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Увеличават се жените на ръководни позиции

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Еврото ни трябва, колкото тумор в мозъка

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Световният дълг е на път да надхвърли 100 трлн. долара

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

БДЖ планира повече връзки между Северна и Южна България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

ЕК с нови правила за мигрантите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Ескалира напрежението между Сеул и Пхенян

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Дипломатическа война между Индия и Канада

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Да се ядосаме!

автор:Юлия Кулинска

visibility 0

/ брой: 197

Знаем проблемите, имаме експертите и решенията

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 197

Аз съм десницата на левицата!

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 197

Опит пореден

автор:Евгени Гаврилов

visibility 0

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ