28 Август 2024сряда13:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лявото обединение против изпращането на наши войници в Украйна

/ брой: 164

автор:Дума

visibility 153

Представители на левите партии са против изпращането на наши войници в Украйна и посочиха мира като свой приоритет. Като важни стъпки за постигането му бяха посочени дипломатическо уреждане на конфликта между Русия и Украйна, противодействие на милитаризирането на Черно море и гаранции, че в алтернативния на Босфора канал за връзка с Черно море, в случай на война, няма да се допуска навлизането на военни кораби. Беше поставен и проблемът за липса на ясна позиция на България за конфликта в Близкия Изток и отражението му върху сигурността в световен мащаб.
Левите партии изразиха съгласие с тезата, че бъдещето е на многополюсния свят, в който България трябва да има своите външно-политически и икономически връзки както на запад, така и на изток.
Обсъден беше и въпросът за отношенията ни с РС Македония. Левите партии постигнаха съгласие, че трябва да се подкрепи присъединяването на нашата съседка към ЕС, но при стриктно изпълнение на преговорната рамка и защита на гражданите на РС Македония с българско самосъзнание.
Левите са категорични, че България е пълноправен член на ЕС и НАТО, не само в задълженията, но и в правата си. В тази връзка бяха повдигнати въпросите за предоговаряне на "Зелената сделка", пълноправен Шенген и формиране и защитаване на категорична позиция от страна на българските институции в защита на националния ни интерес.
Като приоритет беше посочено и постигането на разграничение между политическото и професионалното ръководство в МВнР, МВР, МО и службите за сигурност. Обсъдени бяха проблемите с привличането на млади, квалифицирани професионалисти в Българската армия и идеята за изготвяне на единен закон за службите за сигурност в  Република България.   
Членовете на работната група поеха ангажимент в началото на следващата седмица да финализират предизборната платформа на коалицията и в частта "Външна политика, отбрана и сигурност".

РСМ гласи закриване на смесената комисия

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 164

Руските части напредват в Донбас

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 164

Арестът на Дуров удължен с още 48 часа

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 164

Пожари край Цариброд и Пирот

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 164

НБУ не е АОНСУ

автор:Александър Симов

visibility 84

/ брой: 164

Измамната работа

автор:Аида Паникян

visibility 80

/ брой: 164

Тормоз над гражданите

visibility 74

/ брой: 164

Как "Тему" и "Шейн" завладяха пазара

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 164

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ