18 Октомври 2024петък14:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Криси Прахова получава грамота от правителството на Япония

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 2145

Председателката на Сдружението за популяризиране на чайната церемония и японската култура "Урасенке Танкокай България" Криси Прахова ще получи на официална церемония на 30 юли от 18 ч. в резиденцията на японския посланик Почетна грамота на японския министър на външните работи за своя принос в укрепването и развитието на българо-японските отношения. Досега в световен план такава грамота е била връчена на 58 заслужили личности (включително на Криси Прахова) и 39 организации. Освен грамота индивидуалната награда включва и възпоменателен подарък.


Криси Прахова започва открит курс по чайна церемония в България преди 18 години. Тя е единствената българка, която притежава сертификат за преподавател по чайна церемония "шихан" и има изключителен принос за популяризиране на това традиционно японско изкуство сред всички слоеве на българското общество. Прахова ежегодно организира открита чайна сбирка за всички желаещи да се запознаят с това изкуство, както и множество събития в София и страната, представящи чайната церемония. Тя води и свободноизбираеми часове по чайна церемония в столичното 18-о СОУ "Уилям Гладстон" в рамките на образователната програма, свързана с японоезиковото обучение в гимназията. През май 2009 г. по време на посещението на техни Императорски височества принц и принцеса Акишино в училището, ученици под ръководството на Криси Прахова поднесоха чай на високите гости по всички правила на японската чайна церемония.

Тестът за БГ-Алерт отново се провали

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 199

Ректорите поискаха по-голяма финансова независимост за ВУЗ

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 199

Милен Митев с втори мандат в БНР

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 199

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 1186

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 293

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 264

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 243

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ