16 Септември 2024понеделник22:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прогрес

/ брой: 192

автор:Юрий Борисов

visibility 3041

България здраво работи по българския държавен стандарт. Скоро ще се появят на пазара мляко и кашкавал, произведени от сурово мляко. Ще се появят и месни продукти, направени от месо. И ще бъдат два пъти по-скъпи. Контролът ще бъде строг. Проверяващи лаборатории, солидни глоби за нарушителите, отнемане на лицензи, затваряне на предприятия, специално място в магазините, специални срокове за годност.
Няма да питам какво сме яли досега. Ще попитам обаче кой, как и дали ще контролира цялата друга продукция. Тази, с която масово ще се храни масовият българин. Защото двойно по-големите цени ще бъдат по джоба на малцина. Ще знаем ли в народните салами колко соя, консерванти, картофено нишесте и фибри ще има. Ще знаем ли в какъв смисъл са салами, кайма, кренвирши и прочие. Ще има ли някаква контролируема граница, която органите ще следят. Например при еди колко си процента пясък производителят ще бъде глобен, а стоката иззета от мрежата. Ще знаем ли в онова сирене, което не се прави от мляко (сурово, де), какво всъщност има. И колко не-мляко може да има, за да стои в магазините.
Най-прогресивното е, че истинските стоки ще имат ясни етикети и ще бъдат на отделни разпознаваеми рафтове. За да не си губи времето този, който може да плати двойно. Той е работлив и няма време за губене. Останалите, мързелите, нека се размотават. Да гледат и да цъкат. 
 

Три са версиите за инцидента с военния самолет L-39 ZA

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 176

КНСБ настоява линията на бедност за догодина да е 667 лв.

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 176

3431 ученици са отпаднали през миналата учебна година

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 176

Едва 10% от пожарникарите у нас са жени

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 176

Чужди инвеститори бягат от България

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 176

България е с най-голямо неравенство на доходите в ЕС

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 176

70% от продажбите на лизинг са на автомобили

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 176

БНБ пуска сребърна монета за Рибния буквар

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 176

Ескалацията срещу Русия е само отложена

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 176

Темата за мигрантите разделя Европа

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 176

Сърбия връща военната служба

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 176

Накратко

автор:Дума

visibility 1233

/ брой: 176

На петнадесети - без фанфари

автор:Боян Бойчев

visibility 452

/ брой: 176

Вот за мир или война

автор:Юри Михалков

visibility 604

/ брой: 176

"БСП-Обединена левица" дава знак за промяна в лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 375

/ брой: 176

Гладът в Америка се увеличава

visibility 368

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ