28 Септември 2024събота01:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин за Тракийския университет: Вие създавате младите професионалисти, които градят бъдещето ни

автор:Дума

visibility 477

„За 60 години факултетът „Техника и технологии“ на Тракийския университет извървя достоен път и редицата отличия доказват, че работите сериозно и постигате устойчиви резултати при подготовката на специалисти в областта на техническите науки.“ С тези думи на признателност се обърна ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Кристиан Вигенин към декана на факултет „Техника и технологии“ на Тракийския университет проф. д-р инж. Ваня Стойкова по време на тържественото отбелязване на  60 години висше образование в Ямбол. Той благодари за възможността да бъде гост на празника и акцентира: „Вашата работа е всъщност мисия - да формирате бъдещите поколения и да създавате кадрите, които ще реализират знанията и уменията си в обществения живот на страната. Те са и основният фактор за растеж във всички сфери.“ 

Кристиан Вигенин изтъкна пред аудиторията, че постиженията на факултет „Техника и технологии“ на Тракийския университет, базиран в Ямбол, са го превърнали в ключова образователна институция в региона. „Приемете моите поздравления за труда и всеотдайността, с които работите“, каза още евродепутатът, който е свързан от десетилетия с Ямбол и последователно работи за благосъстоянието на гражданите в областта. 

Вигенин пожела на преподавателите и студентите: „Да имате същата последователност при изграждането на младите хора като специалисти, които с уверени стъпки да вървят към мечтаната професионална и житейска реализация. Бъдете здрави и вдъхновени да създавате младите професионалисти на България, които градят бъдещето ни! Пожелавам на всички Вас енергия и сили, с които да постигате още успехи!“

Заедно с Кристиан Вигенин на събитието присъства депутатът и водач на листатата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Ямбол на предстоящите парламентарни избори Красимир Йорданов.

Празникът беше уважен от ректора на Тракийски университет проф. Добри Ярков, членове на ректорското и деканско ръководство и преподаватели от висшето учебно заведение. Сред гостите бяха кметът на Ямбол Валентин Ревански, областният управител Николай Костадинов, представители на държавната и общинска власт, партньори и приятели на Факултет „Техника и технологии“.

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 931

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 1177

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 972

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 1126

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 1356

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 1306

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 2746

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 2108

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1332

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1321

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 1218

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ