18 Октомври 2024петък11:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Костов предлага НСИ да брои на изборите

/ брой: 68

автор:Веселка Венкова

visibility 863

Иван Костов предложи "Информационно обслужване" да остане извън конкурса за преброител на изборните резултати, защото държавната фирма създала впечатление, че може да злоупотреби с броенето на гласовете, а с това да се заеме Националният статистически институт. На служебния премиер Марин Райков лидерът на ДСБ предложи софтуерът на броенето на бюлетините да бъде качен на страницата на ЦИК, за да може всеки, пожелал да извърши дублиращо броене, да го стори. Костов иска и протоколите да бъдат качвани в интернет от РИК и ЦИК, за да могат участниците в изборите да сверяват данните от броенето с протоколите, с които ще разполагат.
За нас е важна подкрепата от правителството за малкия и средния бизнес - във вид на разплащане, възстановяване на ДДС и спиране на всеки вид рекет, посочи Мартин Димитров с мотив, че там са заетостта, доходите и инвестициите. Той настоя за такава промяна в работата с европейските фондове, която да осигури заетост. Димитров се възмути от реакцията на КЗК по искането на Райков за посочване на монополистите у нас. "Една антимонополна държавна институция отказа да си свърши задълженията. При това положение не е учудващо, че имаме проблеми с монополите", посочи представителят на Съюз "Единство", и посъветва членовете на КЗК да подават оставки, ако не си влязат в ролята.


Богатите да помогнат на бедните, призова Райков

Едрият бизнес да помогне на хората в най-уязвимо положение. Тази идея разви след срещата премиерът Марин Райков. Може би е време да се обърнем към една ценност на демократичността - солидарността, имаме нужда всички заедно да подадем ръка на тези хора, които са най-нуждаещите се, коментира Райков и допълни, че обмисля среща с националния капитал.
 

Ректорите поискаха по-голяма финансова независимост за ВУЗ

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 199

Милен Митев с втори мандат в БНР

автор:Дума

visibility 13

/ брой: 199

ВСС започна процедурата за избор на председател на ВАС

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 199

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 11

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 1151

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 12

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 12

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 0

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 12

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ