15 Юли 2024понеделник22:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЗА РОДНИТЕ ВАМПИРИ

/ брой: 156

автор:Лозан Такев

visibility 2103

Пак изпреварихме съседите румънци. Легендарният граф Дракула в гр. Бран, на 160 км от Букурещ, е на пето място в класацията на световните вампири.
Изпреварихме ги. Скелетът, открит в Созопол, прати България на четвърто място за вампирен туризъм! Като атрактивна туристическа дестинация. Нали някои твърдят, че сме били включени в десетката за докосване до митологическите създания. Средновековният българин от Созопол, нашият, родният кръвопиец, се рекламирал активно, особено от американските туроператори, твърди неговият тукашен радетел. Първи са вампирите от Франция, естествено - европейците от Париж се славят с Музея на Вампирите, постоянна музейна и туристическа дестинация. Там любопитните наблюдават и изследват тайните на нощните зловещи изчадия срещу билетче от десет-двадесет евро...
 По земите български и нашите географски ширини също се славим с вампири. Покрай Черноморието само са открити стотина. Известно време Кривич - така са нарекли българския созополски вампир, беше на експозиция в Националния музей. И посещенията скочили с 30 процента. Сега Кривич е отново в родния си град, където го посещават чуждестранните туристи. А представяте ли си след още няколко века, ако я има още България, бъдещите археолози и иманяри какво ще открият от времето на поредния български преход? Не, не е за вярване, но съм убеден, че още по-предното място в подобна класация не ни мърда! Тогава спокойно ще дишаме във врата на парижкия Музей на вампирите. Защото бъдещите археолози ще попаднат на ярки разкопки от прехода и тогава откритията за царя-премиер, за юпитата, за псевдополитици като Фидосова, Цветанов, Дянков особено, псевдодемократи, псевдоолигарси, псевдодепутати тутакси ще ни гарантират направо първото място сред кръвопийците от ХХI век в дестинациите за вампирен туризъм!
 

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 911

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 833

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 909

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 818

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ