17 Септември 2024вторник13:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съвети

Кога, къде и как кълве рибата?

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 7596

Известният руски познавач на лова и риболова Леонид Сабанеев, още през 19 век е установил някои закономерности в поведението на рибите. Те са актуални и днес:
Рибата кълве с по-голям апетит и по-стръвно в ранна пролет и късна есен.
Кълването на рибата през лятото е най-активно на разсъмване, най-слабо по средата на деня и средно - вечерта.
През ранна пролет и късна есен рибата кълве през целия ден.
Мрачните и облачните дни през лятото се приравняват към пролетните и есенните.
Кълването винаги се усилва преди и след хвърлянето на хайвера.
Прииждането или намаляването на водата намалява кълването.
Лекият вятър и малкото захлаждане увеличават кълването, а тихото време и горещината го намаляват.
Бистротата и прозрачността на водата в повечето случаи се отразяват благоприятно на кълването, а мътната вода пречи.
Колкото повече органически примеси, подходящи за храна се съдържат във водата, толкова е по-слабо кълването и обратно.
Концентрирането на намиращи се във водата организми и органически вещества в неголямо пространство, усилват кълването в това пространство.
Колкото повече се отличава някакво пространство на даден водоем от останалото, толкова по-голяма е вероятността там рибата да кълве по-добре. Например: при тесни реки - по широките места; в широки реки - по тесните места; в дълбоки води - по плитчините; в плитките води - във вировете; в стоящата вода - при протоците; в течащата вода - в тихите заливи.


Такива са резултатите, когато се спазват съветите на Сабанеев

БСП е за запазване на биоживотновъдството

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 177

Проблемът на РСМ не е с България, а преговорите за ЕС

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 177

100 нови социалисти са приети в Стара Загора

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 177

Отчитат рекордни загуби на вода

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 177

"Булгаргаз" иска поскъпване на газа с 3% през октомври

автор:Дума

visibility 108

/ брой: 177

НСИ отчете годишна инфлация от 2,1%

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 177

Бум на фалшивите столевки

автор:Дума

visibility 128

/ брой: 177

Втори опит за убийство на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 177

Рокади в Еврокомисията

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 177

Мексико прие съдебната реформа

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 177

Стачка в косовския парламент за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 177

Жалките пари

автор:Аида Ованес

visibility 105

/ брой: 177

Вода газим, жадни ходим

автор:Мая Йовановска

visibility 104

/ брой: 177

Българчета - граждани на света

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 177

Виновен е Рогатия

автор:Мая Йовановска

visibility 108

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ